Principală  —  IMPORTANTE   —   VIDEO/ Podcast ZdCe. Cercul vicios…

VIDEO Podcast ZdCe. Cercul vicios al instituțiilor anticorupție din R. Moldova

Corupția este unul dintre principalele obstacole în dezvoltarea Republicii Moldova, iar măsurile de prevenire și combatere a corupției aplicate până acum nu au fost însoțite de politici coerente, nu au fost eficiente și au fost prost implementate, arată cel mai recent raport lansat Comitetul Consultativ Independent Anticorupție.

Comitetul, constituit din experți internaționali și naționali, înființat în iunie 2021, prin decret prezidențial, a analizat cum funcționează instituțiile anticorupție și de integritate din Republica Moldova și constată că arhitectura acestora reprezintă o vulnerabilitate. 

Invitata Podcast ZdCe este Laura Ștefan, expertă din România, coordonatoarea activităților anticorupție pentru Expert Forum, una dintre membrii Comitetului Consultativ Independent Anticorupție. 

Ea constată că, până acum, cele mai multe dosare de corupție au vizat cazuri corupție de mică sau medie, și mai puțin dosare cu adevărat de anvergură.

Trebuie să încercăm să ajungem la esența lucrurilor și să dăm instituțiilor competențele de care au nevoie, pentru ca mâine Republica Moldova să arate altfel”, a subliniat Laura Ștefan.

Podcast ZdCe poate fi ascultat pe Apple Podcasts, Google Podcasts, Overcast, Spotify (din afara R. Moldova) și privit pe canalul nostru de Youtube.