Principală  —  IMPORTANTE   —   Dodon susține că în Parlament…

Dodon susține că în Parlament va fi reconfirmată existența unei majorități parlamentare: „Niciunul din cei 53 de deputați nu și-a retras semnătura. Vom lupta până la capăt împotriva Maiei Sandu”

Liderul socialiștilor, Igor Dodon, susține că joi, 25 martie, în Parlamentul va fi reconfirmată existența unei majorități parlamentare pentru susținerea candidatului desemnat de PSRM la funcția de prim-ministru.

În context, Dodon spune că, până acum, niciunul dintre cei 53 nu și-a retras semnătura pe care și-a pus-o pentru susținerea candidaturii lui Vladimir Golovatiuc la funcția de premier. Declarațiile au fost făcute de către Igor Dodon miercuri, 24 martie, în cadrul unei emisiuni de la postul NTV Moldova.

Semnăturile care au fost puse pe 18 martie, cei 53 de deputați care și-au pus semnătura pentru susținerea candidaturii lui Golovatiuc la funcția de premier, nimeni dintre ei nu și-a retras semnătura. Aceste semnături sunt valabile. Eu cred că, în Parlament, vom reconfirma existența unei majorități parlamentare pentru susținerea unui candidat la funcția de premier”, a declarat Dodon.

Astfel, Dodon spune că socialiștii „vor lupta pentru ca Vladimir Golovatiuc, candidatul înaintat de PSRM la funcția de premier, să fie desemnat”.

„Noi vom lupta pentru ca Vladimir Golovatiuc, candidatul nostru, să fie desemnat. Vom lupta împotriva Maiei Sandu până la capăt, nu vom perge peste cadavre pentru a organiza alegeri parlamentare anticipate. Noi ne dorim anticipate, însă nu ne dorim acest lucru în condițiile actuale, când zeci de oameni mor din cauza virusului”, a mai spus Dodon.

Vladimir Golovatiuc, ambasadorul R. Moldova în Federația Rusă este candidatul noii majorități parlamentare la funcția de premier al R. Moldova. Decizia a fost luată după ce Mariana Durleșteanu, candidata desemnată anterior de către PSRM și-a retras candidatura. Pentru susținerea candidaturii lui Golovatiuc și-au dat semnătura deputații PSRM, ȘOR, transfugii de la Pentru Moldova și foștii democrați Vladimir Andronachi și Eugeniu Nichiforciuc.

Socialiștii au contestat la Curtea Constituțională (CC) miercuri, 24 martie, decretul prin care președinta R. Moldova, Maia Sandu, a desemnat-o, pentru prima dată, pe Natalia Gavrilița la funcția de premier.

Potrivit documentului, deputații socialiști Vasile Bolea și Alexandru Suhodolski au solicitat CC să examineze constituționalitatea decretului din 27 ianuarie 2021 prin care Maia Sandu a desemnat-o pentru prima dată, pe Natalia Gavrilița, pentru funcția de prim-ministru.

Premierul desemnat, Igor Grosu, va solicita joi, 25 martie, votul de încredere al Parlamentului pentru învestirea Cabinetului de miniștri.