Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   Mandat european de arestare şi…

Mandat european de arestare şi mandat de urmărire internaţională pentru deputatul Valeriu Guma

Pe numele lui Valeriu Guma va fi emis un mandat european de arestare şi un mandat de urmărire internaţioanlă. Despre aceasta ne-au anunţat reprezentanţii Inspectoratului General al Poliţiei Române, într-un răspuns oficial, remis pe adresa ZdG.

„Pe numele lui Valeriu Guma a fost emis, pe 22 aprilie 2013 mandat de executare a pedepsei cu închisoarea. Întrucât, conform procedurii, în procesul de punere în aplicare a mandatului de executare a pedepsei cu închisoarea, persoana condamnată nu a fost găsită la domiciul său sau  în alte locuri cunoscute ca fiind frecventate de către acesta organele de urmărire penală au solicitat instanţelor competente emiterea unui mandat european de arestare, respectiv a unui mandat de urmărire internaţională”, se spune într-o adresare a  Inspectoratului General al Poliţiei Române, ca răspuns la solicitarea de informaţii expediată de ZdG.

Amintim că, deputatul Valeriu Guma a fost condamnat, definitiv, pe 17 aprilie, la 4 ani de închisoare cu executare în România. Acesta a fost găsit vinovat de acte de corupţie.