Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   Institutul IDEA face o ofertă…

Institutul IDEA face o ofertă pentru echipele de fotbal feminin

Asociația Obștească „Institutul IDEA” anunță o ofertă specială pentru doritorii de a participa la a noua ediție a turneului Cupa IDEA la fotbal, ce se va desfășura pe 3 august, pe terenurile Megapolis Arena. Deoarece la fiecare turneu încercăm să venim cu ceva nou, de data această vom juca, în premieră, ultimele meciuri (semifinalele și finala) în nocturnă, turneul încheindu-se la ora 22:00.

 

De asemenea, dorim pentru prima dată, să avem printre participanți și o echipă de fete, mai ales că Regulamentul nu interzice așa ceva.

 

Astfel, AO Institutul IDEA va oferi posibilitatea de a juca GRATIS (*) la acest turneu primei echipe compusă doar din fete.

 

Regulamentul turneului nu specifică că este interzisă participarea fetelor la turneu. Mai mult ca atât, pentru fete nu se aplică regula „amatorilor”, astfel că la turneu pot participa și fete ce au experiență.

 

Data limită pentru înscrierea la turneu este 30 iulie 2013, iar înscrierea presupune completarea acestui formular www.tinyurl.com/ci9registrare și achitarea acestui bon www.tinyurl.com/ci9cotizatie . Regulamentul turneului este disponibil aici: www.tinyurl.com/ci9regulament. Pentru detalii: academiaideilor@gmail.com

 

Menționăm că turneul Cupa IDEA la fotbal s-a disputat prima dată în aprilie 2010, de atunci întrunind peste 50 de echipe diferite ce au participat în 8 ediții. Doar o singură echipă a reușit să cucerească Cupa IDEA de două ori (Clubul Moldovenesc de Jocuri Intelectuale) și nicio echipă nu a reușit să câștige competiția de două ori consecutiv. Începând cu ediția a 6-a se dispută trofeul Cupa IDEA, ce este transmisibil și care va ajunge în posesie definitivă formației ce va îl va cuceri de 3 ori. Deținătoarea actuală a trofeului și ultima câștigătoare a Cupei IDEA este echipa FC Colonița.

 

În mod tradițional, la turneu participă echipe ce reprezintă ONG-uri, companii, grupuri de tineri, proiecte internaționale și instituții publice. Numărul maximal de partipante la o ediție Cupa IDEA a fost de 16, iar în formatul actual se pot înscrie maxim 20 de echipe.

 

Toate meciurile sunt arbitrate de arbitri profesioniști, iar organizatorul are doar funcția de a asigura desfășurarea turneului conform programului competițional.

 

În data de 31 iulie, pe www.institutulidea.org va fi publicat formatul competiției. În orice caz, fiecare echipă va juca garantat cîte 4 meciuri.

 

(*) Prin GRATIS se subînțelege că AO Institutul IDEA va restitui integral cotizația de participare primei echipe de fete înscrise, cu condiția că echipa respectivă a jucat toate meciurile programate și a fost respectat principiul de fair-play. Prin prima echipă înscrisă se înțelege prima echipă ce a achitat prin transfer bancar, cotizația de participare.

Sursa: institutulidea.org