Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   [FOTO] Festivalul Mărțișor la Paris…

[FOTO] Festivalul Mărțișor la Paris 2014 – un eveniment de excepție în diasporă

Parizienii au avut parte de două spectacole excepționale derulate sub egida Mărțișorului pe 1 și 2 martie. Un important număr de artiști din R. Moldova au încântat week-endul trecut publicul din Paris cu cele mai alese mostre ale cântecului și dansului românesc din Basarabia.
paris_martisor2014_4

În prima zi a Festivalului pe scena Espace Reuilly din Paris au evoluat grupurile artistice de la Centrul de Creație a Copiilor „Floarea Soarelui” din Chișinău. Copiii din ansamblul de dans „Mărțișor” au încins sala prin ritmurile dânselor populare, din repertoriul lor nelipsind „Călușarii” și „Ciuleandra”, ansamblul vocal „Baladă” au interpretat cîntece legate de obiceiuri ancestrale (cîntece de păstorie, de cătănie, etc.).

A două parte a concertului din 1 martie a culminat cu prestația fantastică a inegalabilului Vali Boghean & Band.

Ziua a două a continuat cu un recital plin de foc și vervă, ținut de maestrul Mihai Ciobanu, împreună cu tinerii artiști din Chișinău.

Ada Panciuc, o spectatoare a menționat: „Am fost la ambele concerte, foarte frumos au evoluat toți, copiii erau minunați, emoții pozitive și bucurie de a revedea dansurile și muzică noastră, de a cântă și dansa împreună (cunoașteți moldovenii – când aud o horă, nu pot sta pe loc)”, a spus spectatoarea.

Vasile Calmațui, președintele Clubului Liberal Paris a precizat că „Pentru organizarea acestui Festival am trecut prin mai multe greutăți dar am reușit să organizăm un eveniment de calitate care a bucurat și unit pe toți cei prezenți. Iar tinerii din Chișinău a avut posibilitatea să vadă Parisul și să fie încurajați în păstrarea valorilor neamului nostru”.

Festivalul a fost organizat de către Clubul Liberal Paris, cu sprijinul asociațiilor partenere.