Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   Endava estimează, pentru 2011, o…

Endava estimează, pentru 2011, o creştere de 22%, la peste 40 mil. euro

Grupul britanic Endava, care desfăşoară activităţi şi în R. Moldova, estimează pentru anul fiscal 2011–2012 o creştere a afacerilor la nivel consolidat cu 22%, la peste 40 de milioane de euro. Prognoza de creştere pentru acest an este similară cu avansul înregistrat de grupul Endava în 2010, când afacerile companiei au înregistrat o creştere de 25%, la peste 33 de mil. de euro.

Creşterea realizată de Endava în ultima perioadă a fost determinată în principal de semnarea unor contracte noi cu clienţi din Marea Britanie, din domeniul financiar şi al serviciilor online. Pentru 2011, grupul Endava îşi propune o creştere a cifrei de afaceri cu cel puţin 22%, comparativ cu anul precedent, cînd compania a înregistrat afaceri de 33 de milioane de euro. Continuăm astfel politica grupului, de creşteri organice anuale cuprinse între 20% şi 25%”, a declarat Nicolae Godiac, Delivery Unit Manager Endava Moldova.

Peste 50% din cifra de afaceri pe grup este realizată din dezvoltarea de aplicaţii software la comandă, în timp ce aproximativ 25% din afaceri sunt reprezentate de serviciile de suport tehnic. Diferenţa e reprezentată de servicii de consultanţă IT şi digital media, precum şi integrare de sisteme.

Aproape jumătate din serviciile şi soluţiile dezvoltate de Endava vizează companiile din domeniul financiar, urmate de companiile media şi cele din domeniul serviciilor profesionale (recrutare, servicii educaţionale, consultanţă, etc), în proporţie de 17% şi respectiv 15%. În plus, compania asigură servicii IT şi pentru companii din domeniul telecom, retail, farma sau utilităţi.

Pe piaţa din Moldova, Endava s-a făcut cunoscută mai întâi prin prestarea unor servicii de consultanță în domeniul securității informaționale și de infrastructură, precum și prin implementarea unor sisteme software pentru instituții guvernamentale, cum ar fi Cadastrul Fiscal și sistemele informaționale pentru managementul sectoarelor preuniversitar și preșcolar din R. Moldova. Actualmente Endava are în portofoliul său clienți locali atât din sectorul public cât și privat, inclusiv în sectorul financiar-bancar, unde implementează soluţii software specializate.” a declarat Vasile Nedelciuc, Președinte CA, Endava Moldova.

Vînzările companiei în regiunea Europei Centrale şi de Est reprezintă doar 9% din totalul afacerilor Endava. 87% din afaceri sunt realizate cu clienţi din Marea Britanie, iar restul de 4%, reprezintă afacerile companiei în Statele Unite. Cu toate acestea, Endava numără cei mai mulţi angajaţi în sediile sale din Moldova și România, majoritatea proiectelor contractate de companie fiind dezvoltate pe plan local.

Cel mai mare sediu Endava din punct de vedere al numărului de angajaţi este în Chișinău cu peste 200 de angajaţi. Endava ocupă două etaje în LeRoi Business Center și investește permanent în amenajarea spațiului de birouri și echipamente. În afara de achiziționarea de mobilier modern, compania derulează un program de ambientarea, numit EnStyle, prin care angajații sunt implicați în crearea unui mediu de lucru neconvențional care să stimuleze comunicarea, colaborarea și creativitatea. Endava oferă angajaților multe oportunității de socializare – inclusiv competiții de tenis, paintball, karting.

Despre Endava

Endava Moldova, membră a grupului britanic Endava şi una dintre principalele companii de outsourcing din domeniul IT pe plan local, livrează soluţii de business şi servicii informatice în special pentru organizaţii mari din Marea Britanie şi Statele Unite, de la bănci de retail, companii de carduri de credit şi companii din domeniul telecom, la trusturi media şi cluburi de fotbal din Premier League.

Printre clienţii Endava se numără companii precum: IMG Worldwide, UBS, Cadbury, Cision, ITV, Banca Transilvania, MAIB, BCR Chișinău, Makler etc.