Principală  —  Ştiri  —  Diverse   —   ZdG, cu investigația ,,Protestatari în…

ZdG, cu investigația ,,Protestatari în chirie”, printre premianții Superscrieri din România

Investigația „Protestatari în chirie”, care a dezvăluit că participanții la protestele organizate de Partidul Șor în toamna anului 2022 erau plătiți ca să-și manifeste „activismul civic”, a luat locul II la categoria Investigații din cadrul concursului Superscrieri din România.

În cadrul anchetei, patru reporteri ZdG – Anatolie Eșanu, Daniela Calmîș, Vasile Ursachi și Natalia Zaharescu, s-au infiltrat în rândurile manifestanților de la Orhei care au fost transportați organizat la protestul din 18 septembrie 2022. Trei dintre reporteri au fost plătiți de către organizatori pentru „participarea” la manifestația organizată de Partidul Șor, dovedind astfel că formațiunea oferă remunerări bănești pentru oamenii aduși la Chișinău să „protesteze”.

Este pentru prima dată când Ziarul de Gardă participă la prestigiosul concurs jurnalistic din România.

Superscrieri din Romania este un concurs de jurnalism narativ, organizat de Fundația Friends For Friends din România. 46 de materiale (presă scrisă, podcast, video, foto, dar și din zona creatorilor de conținut civic) au ajuns în finala competiției Premiile Superscrieri.