Principală  —  IMPORTANTE   —   VIDEO/ Protest împotriva Americii, Europei…

VIDEO Protest împotriva Americii, Europei și a guvernării: „Am fost prieteni cu rușii, am trăit foarte bine”

Duminică, 18 septembrie, Partidul politic „ȘOR” a organizat un protest împotriva guvernării. Oamenii, preponderent, vârstnici, au fost aduși organizat la protest din mai multe raioane ale țării. În timp ce unii protestatari s-au așezat comod sub gardul de la Președinție și au refuzat să vorbească cu echipa ZdG, ceilalți au vociferat că protestează împotriva Americii, Uniunii Europene, președintei și a guvernării. Majoritatea dintre ei și-au exprimat susținerea pentru Ilan Șor, deputatul fugar condamnat în 2017 la șapte ani și șase luni de închisoare pentru escrocherie și spălare de bani. Tot ei, au declarat că vor protesta non-stop chiar din corturi, în timp ce Șor locuiește într-o vilă de lux din Israel.

„Nu comentăm protestul. În R. Moldova, fiecare cetățean are dreptul la libera exprimare”, este reacția Președinției R. Moldova, oferită Ziarului de Gardă, referitor la manifestația organizată de Partidul Politic „ȘOR”, la care au participat oameni aduși în mod organizat din raioanele țării.

Potrivit IGP, la manifestație au participat aproximativ 6500 de oameni – număr de zeci de ori mai mic decât cel anunțat de președintele raionului Orhei, Dinu Țurcanu, membru al Partidului „ȘOR”, care a spus că la manifestație au participat „peste 50 mii de persoane”.