Principală  —  Ştiri   —   VIDEO/ PDM lansează campania „O…

VIDEO PDM lansează campania „O altfel de politică” de consultări interne pentru a decide și dacă „vom continua să ne aflam la Guvernare”

Liderul PDM, Pavel Filip anunță o amplă campanie de consultări cu membrii și simpatizanții formațiunii pentru a decide comportamentul partidului în primul tur, dar și al doilea al alegerilor prezidențiale. De asemenea, Pavel Filip spune că în urma consultațiilor, PDM va evalua exponenții săi din Guvern și va decide dacă va rămâne la Guvernare.

Campania anunțată de Pavel Filip se va chema „O altfel de politică” și toți deputații și cei din conducerea PDM vor merge prin teritoriu unde vor discuta cu membrii și simpatizanții formațiunii.

„PDM lansează campania „O altfel de politică”. O campanie de consultări interne cu toți membrii de partid și susținătorii noștri ca să decidem ce și cum vom face mai departe. Împreună am decis să facem o altfel de politică ca toți cei care ne susțin și fac parte din PDM să fie informați despre situația din partid și din țară”, a declarat Filip.

Nu doar situația actuală din politica moldovenească va fi pe agenda discuțiilor, dar și planurile de viitor ale formațiunii care va analiza incluiv rămânerea la Guvernare.

„Oamenii ne vor spune cum văd ei că trebuie și ar trebui sa procedăm în continuare, ce-și doresc ei pentru Republica Moldova și localitatea lor. Împreună cu oamenii din echipele din teritoriu vom decide cum va acționa PD in ajunul primului tur și turului 2 al alegerilor prezidențiale, vom decide și vom întreba cum evaluăm exponenții noștri în Guvern și dacă vom continua să ne aflăm la Guvernare. Cum va acționa partidul după alegeri, inclusiv în contextul unei reconfigurări politice sau în eventualitatea unor alegeri anticipate”, a mai spus Pavel Filip.

Partidul Democrat este în alianță de guvernare cu Partidul Socialiștilor. În ultima perioadă însă, liderul neformal al PSRM, Igor Dodon a menționat că după alegerile prezidențiale o să fie nevoie de analizat lucrurile din coaliție după ce situația s-a schimbat și PDM a ajuns de la 22 deputați, atunci când a fost semnat acordul de colaborare, la 11 deputați cât are în prezent.

La alegerile prezidențiale din 1 noiembrie, democarații au anunțat că nu înaintează niciun candidat pentru că bătălia se va da între Igor Dodon și Maia Sandu și nu are niciun rost să irosească resursele partidului.