Principală  —  IMPORTANTE   —   Un fost ofițer CNA, nou…

Un fost ofițer CNA, nou șef al ANTA. Acesta deține 4 automobile, o casă de locuit și un apartament de 96 de mii de euro

Sursa foto: ZdG

Vasile Chetrușca, fost ofițer al Centrului Național Anticorupție (CNA), este noul director al Agenției Naționale Transport Auto (ANTA). Numele acestuia a apărut deja pe pagina oficială a Instituției, deși acest lucru nu a fost anunțat oficial de autorități.

Până la numirea în funcția de șef al ANTA, Chetrușca a ocupat funcția de șef al Serviciului protecție internă și integritate din cadrul aceleiași instituții. Anterior, acesta a ocupat funcția de ofiţer superior de investigaţii PCE în cadrul Centrului Național Anticorupție, direcția generală Combaterea Corupției.

Captură de ecran ZdG

Potrivit declarației de avere pentru anul 2023, acesta este proprietarul unei case de locuit și a unui apartament cu valoarea de piață de 96 000 de euro. Totodată, acesta deține 4 automobile: un Land Rover din anul 2016, o Lada din 2008, un Seat Alhambra din anul 2015 și un camion Mercedes Vito din 2019. Încă 2 automobile au fost vândute de acesta anterior, unul cu 200 000 de lei, iar altul cu 75 000 de lei.

Ziarul de Gardă a scris despre o construcție de pe strada Vasile Alecsandri, a cărei proprietară era soția lui Vasile Chetrușca, Svetlana Chetrușca, care a creat nemulțumirea locuitorilor din apropiere. Ei acuzau proprietarii noului imobil că nu au respectat reglementările pentru construcția clădirii și că lucrările efectuate le-au adus pagube materiale care nu au fost compensate. 

Captură de ecran ZdG