Principală  —  Ştiri   —   Elicopterul prăbușit în mare în…

Elicopterul prăbușit în mare în Grecia: pilotul decedat era cetățean al R. Moldova

Autoritatea Aeronautică Civilă și Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) informează, cu referire la operatorul aerian căruia îi aparține aeronava implicată în accidentul din Grecia, că pilotul elicopterului care nu a supraviețuit accidentului și a fost listat de către autoritățile elene ca cetățean român dispunea și de cetățenia R. Moldova.

Potrivit MAEIE, în accidentul produs în Grecia, „doi membri ai echipajului, cetățeni ai R. Moldova se află în spital, starea lor fiind satisfăcătoare iar al treilea și-a pierdut viața. Autoritatea Aeronautică Civilă va reveni cu informații suplimentare pe parcurs privind aspectele tehnice ale accidentului aviatic cu implicarea aeronavei din țara noastră”.

Mai devreme, compania Aeriană „VALAN INTERNATIONAL CARGO CHARTER” LTD a anunțat pilotului decedat va fi repatriat în cel mai scurt timp în R. Moldova.

Două persoane, un cetățean român, care dispune și de cetățenia R. Moldova, și un grec, au murit miercuri, 13 iulie, după ce un elicopter care participa la o operațiune de stingere a unui incendiu de pădure pe insula greacă Samos s-a prăbușit în mare. Alți doi cetățeni care se aflau la bordul elicopterului, ambii cetățeni ai R. Moldova, au supraviețuit accidentului, anunță Ministerul de Externe.

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene anunță, în dimineața zilei de joi, 14 iulie, că prin intermediul ambasadei țării noastre la Atena, continuă să asigure comunicarea cu autoritățile elene în legătură cu prăbușirea unui elicopter în timpul participării la stingerea incendiilor din apropierea insulei Samos, Grecia.

Elicopterul mediu cu dublă turbină Mil Mi-8 de fabricație sovietică a decolat de la Samos la ora 16.39 și a căzut în mare la ora 17.55, a declarat Garda de Coastă greacă.

La operațiunea de salvare au participat nouă nave, cinci din Garda de Coastă, două din armată și două private, precum și un elicopter.