Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Un campion mondial la biatlon…

Un campion mondial la biatlon luptă în prima linie. „Fotografia este făcută în timpul unui raid aerian”

Campionul mondial la biatlon, în 2019, ucraineanul Dmytro Pidruchnyi, a anunțat pe rețelele de socializare că se alătură armatei țării sale, pentru a o ajută să reziste în fața atacurilor rusești. 

În primul rând, vreau să le mulțumesc tuturor celor care scriu și au grijă de mine și de familia mea și, bineînțeles, celor care susțin și ajută Ucraina. Momentan, sunt la Ternopil, în Garda Nationala. Fotografie este făcută în timpul unui raid aerian,” a scris pe Instagram Pidruchnyi.


Publicația a stârnit numeroase reacții, inclusiv ale unor sportivi de performanță. „Rămâneți puternici”, a comentat biatlonistul german Benedikt Doll, în vreme ce italianul Thomas Bormolini a scris că „toată lumea este cu Pidruchnyi și Ucraina”. Campioana olimpică Tiril Eckhoff și-a transmis și ea urările de bine și alți câțiva schiori au postat inimioare în culorile drapelului ucrainean, ca mesaj de sprijin.

Cu doar două săptămâni în urmă, Pidruchnyi a reprezentat Ucraina la Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing. După invazie, federația ucraineană de biatlon a confirmat că schiorii săi nu vor participa la cele trei etape ale Cupei Mondiale, rămase din sezonul curent.