Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Ucraina susține că două avioane…

Ucraina susține că două avioane rusești au tras către Belarus din spațiul aerian ucrainean

Sursa foto: digi24.ro

Comandamentul Forțelor Aeriene din Ucraina anunță că în după-amiaza zilei de vineri, 11 martie, avioanele rusești au atacat, din spațiul aerian ucrainean, localitatea Kopani din Belarus.

„Inamicul a atacat teritoriul Republicii Belarus de lângă granița cu Ucraina. Avioanele de luptă „Su”, au zburat din Belarus și au bombardat teritoriul ucrainean, după care au lansat lovituri aeriene pe teritoriul Republicii Belarus. Zborul celor două avioane de atac de pe teritoriul statului vecin a fost filmat de polițiștii de frontieră”, anunță Comandamentul Forțelor Aeriene din Ucraina.

Reprezentanții Comandamentul Forțelor Aeriene ucrainene califică aceste acțiuni drept o provocare din partea Rusiei și o încercare de a implica Republica Belarus în războiul cu Ucraina.

Joi seara, 10 martie, în spațiul aerian românesc a intrat o dronă care a venit dinspre Ucraina și a trecut ulterior în Ungaria. Armata Română nu a putut identifica vehiculul aerian.

Tot noaptea trecută, autoritățile croate au raportat prăbușirea unei drone de mari dimensiuni, posibil aceeași, la Zagreb. Potrivit unor experți militari, citați de presa croată, este vorba despre un model foarte vechi de proveniență sovietică. Între timp, armata ucraineană a comunicat că aparatul respectiv de zbor fără pilot nu îi aparține. 

Vineri, 11 martie, este a 16-a zi de război în Ucraina. Rusia a acuzat Ucraina că ar produce armament biologic și a solicitat o reuniune a Consiliului de Securitate al ONU. Occidentul pregătește noi sancțiuni împotriva Rusiei.

Mai multe orașe din vestul Ucrainei au fost atacate în dimineața de vineri, iar Ministerul rus al Apărării a anunțat că au distrus aeroporturile din orașele Luțk și Ivano-Frankivsk. Bombardamentele continuă și în alte orașe.

CRONOLOGIA EVENIMENTELOR DIN UCRAINA: LIVE TEXT/ A 16-a zi de război în Ucraina