Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Trei sportivi ucraineni au fost…

Trei sportivi ucraineni au fost uciși în timpul invaziei ruse

Prima săptămână de invazie a rușilor a luat viața a trei sportivi. Primii care au plecat la cele veșnice au fost doi tineri fotbaliști, de 21 de ani, respectiv 25 de ani. După ei, și-a găsit sfârșitul și un biatlonist de doar 19 de ani.

Tânărul biatlonist, Evhen Malyshev, originar din Harkov, oraș bombardat dezlănțuit de armata rusă, își întrerupsese cariera sportivă, pentru a efectua stagiul militar. Imediat după ce a izbucnit războiul, batalionul în care se afla Malyshev a fost pus față în față cu invadatorii ruși. Sportivul și-a găsit sfârșitul în timpul rezistenței opuse.

Cântăm profund pentru patria mamă, pentru familie și pentru prieteni. Veșnică pomenire”,  este mesajul Federației Ucrainene de Biatlon.

Ieri, 1 martie, doi fotbalişti ucraineni au mai murit în timpul invaziei ruse a Ucrainei, a anunţat FIFPro. Este vorba despre Vitalii Sapilo, fost jucător la echipa de tineret a lui Karpatî Lvov, și Dmitro Martinenko, care a jucat pentru echipa regională FC Gostomel.

Clubul Karpatî Lvov a indicat că Vitalii Sapilo, în vârstă de 21 de ani, a murit după un atac care l-a surprins la periferiile Kievului. El se afla alături de echipajul unui tanc, participând la apărarea capitalei Ucrainei.

Presa ucraineană a indicat că Dmitro Martinenko, în vârstă de 25 de ani, a murit după ce un obuz a lovit casa în care acesta se afla alături de mama sa. Ambii au decedat.