Principală  —  IMPORTANTE   —   Toate cursele de tren de…

Toate cursele de tren de evacuare din Ucraina, de la est la vest, sunt gratis, inclusiv cele internaționale

Ambasada R. Moldova în Ucraina informează că, zilnic, sunt organizate curse de trenuri de evacuare din diferite localități ale Ucrainei.

Astfel, cetățenii R. Moldova pot lua cunoștință de orarul curselor pe paginile oficiale ale Căilor Ferate ucrainene (Ukrzaliznytsia):

Pagina web pentru pasageri https://uz-vezemo.com/ Canalul de Telegram https://t.me/UkrzalInfo

Pagina de Facebook https://m.facebook.com/Ukrzaliznytsia/ Viber https://invite.viber.com/…

Pagina web https://www.uz.gov.ua

În fiecare zi, în jurul orelor 21:00, se publică orarul curselor de tren pentru ziua următoare. Ambasada informează că ctățenii R. Moldova se pot îmbarca în garniturile de tren la gările feroviare din localitățile unde are loc evacuarea, fără înregistrarea prealabilă, având un document de identitate. Harta gărilor feroviare funcționale se actualizează în fiecare zi pe paginile oficiale menționate mai sus. Prioritatea la îmbarcare este acordată copiilor, femeilor și persoanelor în vârstă.

Toate cursele de tren de evacuare de la est la vest sunt gratuite, inclusiv cele internaționale, cu excepția curselor operate prin intermediul Căilor Ferate ungare.

Ambasada R. Moldova în Ucraina mai informează că, începând cu 12 martie, curent, funcționarul consular va presta serviciile consulare în or. Cernăuți, strada Russkaya 1 A. „Solicităm respectuos ca toate apelurile să fie adresate la numărul de telefon +38 068 384 2016, adresa de email kiev@mfa.gov.md. Amintim că Consulatul R. Moldova la Odesa își continuă activitatea în regim obișnuit și poate fi contactat la numărul de telefon +380 99 242 0835 sau la adresa de email odesa@mfa.gov.md”, mai informează Ambasada care, în condițiile războiului din Ucraina, și-a sistat activitatea.

Centrul de apel al MAEIE poate fi contactat la numerele de telefon 0 80 090 990 – gratuit de la telefonul fix din orice localitate a Republicii Moldova sau numerele: +373 22 23 20 02, +373 22 20 10 47, +373 78 22 00 41 (inclusiv din străinătate), sau email: call.center@mfa.gov.md.