Principală  —  Ştiri   —   Termoelectrica: Mustrare aspră pentru trei…

Termoelectrica: Mustrare aspră pentru trei directori de secții și servicii în urma anchetei interne privind îngroparea păcurii

Captură foto: Privesc.eu

În urma anchetei de serviciu, demarată la Societatea pe Acțiuni „Termoelectrica” pe cazul păcurii îngropate, trei angajați s-au ales cu mustrare aspră. „Este vorba despre directorul tehnic, directorul CET și șeful serviciu combustibil”, a declarat directorul general interimar al Termoelectrica, Iurie Razlovan, în cadrul briefingului de presă susținut joi, 5 octombrie.

Directorul tehnic, directorul CET și șeful serviciu combustibil au fost lipsiți de adaosul cu caracter de stimulare „pentru o perioadă anumită”, a precizat directorul interimar.

Totodată, Iurie Razlovan a vorbit despre reforma de reorganizare a instituției, pe 14 august curent fiind aprobată o nouă organigramă. Aproximativ 30 de conducătorii de secții și servicii au fost preavizați. Acestora li se propune un post din cele vacante în companie, iar în termen de două luni ar trebui să accepte sau nu propunerea conducerii, apoi este semnat ordinul de eliberare din funcție.

Careva din persoanele respective (n.r. angajații mustrați în urma anchetei interne) se regăsesc pe lista persoanelor preavizate”, a spus directorul interimar.

În cadrul conferinței, Iurie Razlovan a subliniat repetat că întreprinderea pe care o conduce este pregătită pentru noul sezon de încălzire. Acesta a afirmat că angajații au efectuat toate lucrările de mentenanță necesare, atât în cadrul centralelor termice, cât și la nivelul rețelei de distribuție.

Concluziile anchetei interne privind îngroparea păcurii la Termoelectrica au fost prezentate pe 15 august curent. Potrivit directorului interimar, în noaptea de 8 noiembrie 2022, în jurul orei unu, s-a scurs o cantitate „nesemnificativă” de păcură – 100-200 de kg.

Anterior, Procuratura municipiului Chișinău a anunțat că s-a autosesizat pe faptul pretinselor acțiuni ilicite de îngropare a păcurii pe teritoriul unei centrale electrice de termoficare.

Joi, 20 iulie, reprezentanții S.A. „Termoelectrica” au reacționat la declarațiile și imaginile publicate de președintele partidului politic „Partidul Nostru”, Renato Usatîi, potrivit căruia compania ar fi îngropat „un lot mare de păcură de proastă calitate”. Astfel, Termoelectrica a negat atunci că ar fi avut loc, pe parcursul sezonului de încălzire 2022-2023, inclusiv din momentul recepționării păcurii 2022, până în luna iulie, deversări, îngropări, avarii în procesul tehnologic de recepționare, transvazare, stocare și utilizare a păcurii.