Principală  —  IMPORTANTE   —   Ziua Libertății Presei: uși (virtuale)…

Ziua Libertății Presei: uși (virtuale) deschise la ZdG

Astăzi este marcată Ziua Libertății presei și e pentru prima dată când redacția ZdG este închisă, iar reporterii stau acasă de ziua sărbătorii lor profesionale. Dar am decis să deschidem ușile virtuale ale redacției, oferind tuturor un tur captivant care conține câteva săli de exponate interesante.

AICI e camera CV-urilor – unde puteți afla cine face parte din echipa ZdG și cum au ajuns ei aici, dar și ce fac ei în timpul liber dacă îl au.

Fără îndoială mulți își pun întrebări de unde ia ZdG banii și pe ce îi cheltuie. Redacția noastră face în fiecare an publice rapoartele de activitate, iar raportul pentru anul 2019 vi-l prezentăm astăzi AICI.

Este pentru prima dată când redacția in-corpore lucrează din izolare și am decis să vă povestim cum au fost aceste săptâmâni, cât de greu a fost să facem jurnalism dar și să rămânem oameni de-ai casei, cu copii, nepoți, părinți, pisici sau căței. Detalii AICI

Maratonul apelurilor cetățenilor: pe durata pandemiei, cetățenii au fost cea mai bună sursă de informare pentru ZdG. Ei ne-au comunicat despre fărădelegile din sistemul medical, despre proasta echipare a medicilor, despre contracte dubioase în diferite structuri ale statului. Vedeți aici o listă cu câteva exemple de articole scrise în această perioadă, datorită informațiilor oferite de cetățeni:

Editorial. La rubrica editorial vă propunem un text în care facem o comparație dintre accesul la conferințe de presă în R. Moldova, în Uniunea Europeană și în Cosmos. Link AICI

Impact. În aceste zile de pandemie, ZdG nu doar a informat societatea, ci a și contribuit la soluționarea problemelor unor persoane aflate în dificultate. O pensionară a scăpat de amenda impusă de autorități – detalii AICI, iar Marin, tânărul nevăzător de la Briceni a primit ajutoare neașteptate – detalii AICI.

Marketing. Astăzi, de Ziua Libertății Presei este momentul să ne întrebăm cât îi costă pe jurnaliști să își mențină independența, neafilierea și libertatea de expresie. Secretul supraviețuirii ZdG rezidă în diversitatea surselor de finanțare. Cu cât mai multe entități diferite vor susține această redacție, cu atât mai mic va fi riscul pierderii independenței acesteia, iar calitatea materialelor va fi mai bună și implicarea reporterilor mai mare. Puteți dona abonamente AICI.

Ai o întrebare pentru ZdG? Poți să o adresezi la următoarele: