Principală  —  Ştiri  —  Social   —   VIDEO/ Sute de oameni stau…

VIDEO Sute de oameni stau la coadă, la Ambasada R. Moldova la București, pentru a vota la alegerile prezidențiale

Sute de oameni stau la coadă, la Ambasada R. Moldova la București, unde s-au dus să voteze în cadrul alegerilor prezidențiale. La Ambasada din București au votat deja aproximativ 1.200 de persoane, la Autoritatea Electorală Permanentă în jur de 1.400, iar în acest moment la coadă, pentru a-și exercita dreptul la vot, se află 500 de oameni.

Peste 3,2 milioane de cetăţeni cu drept de vot din Republica Moldova sunt aşteptaţi să participe, duminică, la cel de-al doilea tur al alegerilor pentru funcţia de preşedinte al ţării. Secţiile de vot s-au deschis la ora 7:00 şi se vor închide la ora 21:00.

Astăzi, 15 noiembrie 2020, are loc cel de-al doilea tur de scrutin pentru alegerile președintelui R. Moldova. Cetățenii R. Moldova își vor alege președintele dintre doi candidați care au obținut cele mai multe voturi în primul tur: Maia Sandu, candidata Partidului Acțiune și Solidaritate și Igor Dodon, candidat independent, susținut de Partidul Socialiștilor din R. Moldova.

Spre deosebire de primul tur, când a fost necesară prezența a cel puțin ⅓ din alegătorii înscriși în listele electorale, în turul doi de scrutin, alegerile se vor declara valabile, indiferent de numărul alegătorilor care au participat la alegeri.

*poză simbol