Principală  —  IMPORTANTE   —   VIDEO/ Primul troleibuz articulat, achiziționat…

VIDEO Primul troleibuz articulat, achiziționat din Italia, a fost testat pe străzile Chișinăului. Troleibuzul va circula pe ruta nr. 22

Primarul Capitalei, Ion Ceban, anunță că primul troleibuz articulat de model ,,Phileas Trolley VDL”, din cele două achiziționat de la o companie din Italia, a fost testat pe străzile Chișinăului. Potrivit edilului, troleibuzele vor circula pe ruta nr. 22, strada Alba-Iulia – bulevardul Dacia.

Municipalitatea a achiziţionat două troleibuze articulate în stare tehnică nouă, moderne, de la o companie din Italia. Prețul este de 50 mii euro per unitate, preţul initial fiind de peste 700.000 euro. Ambele unități au fost evaluate de un specialist autorizat din Republica Moldova.

Astfel, expertiza a arătat că unităţile de transport sunt în stare tehnică nouă, moderne:

cu podea coborâtă pe toată lungimea salonului;
sistem de condiționare a aerului;
caroserie cu protecție corozivă;
consumul de energie electrică a unităţilor de transport noi este preponderent mai mic decât al troleibuzelor vechi care circulă actualmente pe străzile din Chişinău.

Potrivit lui Ceban, de la începutul anului 2021 pe străzile capitalei au fost puse în circulație 60 de troleibuze:- 5 troleibuze noi, articulate, produse în Belarus,- 20 troleibuze clasice AKSM,- 10 troleibuze AKSM cu mers autonom, – 5 troleibuze articulate, de model Solaris, achiziționate din Riga,- 20 troleibuze clasice, de model Škoda.

Tot în această perioadă, la Chișinău continuă să ajungă autobuzele cu parcurs, care în total vor fi 58, și au început să vină conform contractului cele 100 de autobuze noi.