Principală  —  Ştiri  —  Social   —   VIDEO/ Oamenii legii au reținut…

VIDEO Oamenii legii au reținut un șofer care a tamponat o mașină a Poliției, în timp ce aceasta a oprit la o trecere de pietoni: „A fost la un pas de a lovi un copil”

Inspectoratul General al Poliției (IGP) anunță că polițiștii din Orhei au reținut un tânăr de 20 de ani care a tamponat o mașină a Poliției, în timp ce aceasta a oprit la o trecere de pietoni pentru a ceda trecerea unui copil, și a părăsit locul accidentului rutier. Oamenii legii susțin că, în urma efectuării testului alcoolscopic s-a stabilit că tânărul nu consumase alcool.

„Polițiștii din Orhei deplasându-se cu automobilul de serviciu pe strada 31 August din oraș au oprit la o trecere de pietoni pentru a ceda trecerea unui copil. După staționare, mașina de serviciu a fost tamponată din spate de către un VAZ 2109, care a fost la un pas de a lovi copilul și care după impactul cu mașina polițiștilor a accelerat părăsind locul accidentului rutier, deplasându-se într-o direcție necunoscută.

Polițiștii au găsit automobilul abandonat în extravilanul mun. Orhei. Șoferul a fost localizat și escortat la Inspectoratul de Poliție Orhei. Acesta s-a dovedit a fi un tânăr de 20 de ani, originar din Orhei. Fiind testat alcoolscopic s-a stabilit că acesta nu consumase alcool”, anunță oamenii legii.

Automobilul a fost ridicat și dus la parcarea specială. Polițiștii susțin că șoferul riscă să rămână fără permis după ce a provocat accidentul rutier, a părăsit locul, a încălcat regulile de circulație rutieră cu deteriorarea bunurilor materiale și pentru neacordarea de prioritate a pietonilor şi altor participanți la traficul rutier.