Principală  —  Ştiri  —  Social   —   VIDEO/ „AFARĂ”: Trei bărbați, care…

VIDEO „AFARĂ”: Trei bărbați, care ar fi incendiat intenționat mașini deținute de ucraineni, au fost reținuți. Mesaje instigatoare la ură și violență, lăsate la intrarea unui centru de plasament pentru refugiați

Sursa: IGP

Trei bărbați de 35, 38 și 40 de ani din satul Congaz au fost reținuți pentru 72 de ore, fiind suspectați că executau la comandă incendieri ale mijloacelor de transport și ale sediilor de plasament din UTA Găgăuzia prin intimidări, instigând la ură și violență, împotriva refugiaților din Ucraina, informează Inspectoratul General al Poliției (IGP).

Cei trei, unul dintre care și-a ispășit pedeapsa în Federația Rusă, ar fi incendiat pe parcursul lunii februarie ușa unui hotel din raionul Vulcănești, scriind inscripția „AFARĂ” și poarta unui Centru de plasament pentru refugiații din Ucraina, lăsând aceeași inscripție.

Aceeași inscripție au aplicat-o și pe două mașini care aparțineau refugiaților din Ucraina, ulterior incendiind mijloacele de transport, potrivit oamenilor legii.

Sursa: IGP

În urma perchezițiilor au fost depistate și ridicate telefoane mobile, butelii cu substanțe inflamabile, recipiente cu vopsea, măști și cagule.

Acțiunile de documentare au fost desfășurate de angajații Direcției de Poliție a UTA Găgăuzia, ofițerii Direcției investigații „Sud ” a Inspectoratului Național de Investigații (INI), sub conducerea procuraturii UTA Găgăuzia și cu sprijinul mascaților de la BPDS „Fulger”.

Cei trei bănuiți au fost reținuți și riscă o pedeapsă cu privațiune de libertate pe un termen de până la 6 ani pentru primul capăt de acuzare și o pedeapsă cu privațiune de libertate pe un termen de până la 3 ani pentru al doilea capăt de acuzare.