Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Unde vor putea vota în…

Unde vor putea vota în al doilea tur al scrutinului prezidențial cetățenii moldoveni stabiliți în Germania

Cetățenii moldoveni care sunt stabiliți în Germania vor putea să își exercite votul la șase secții de votare. Totodată, Ambasada a publicat o serie de recomandări pentru persoanele care își doresc să își exercite dreptul la vot în cadrul turului II al alegerilor prezidențiale ce se vor desfășura duminică, 15 noiembrie.

Potrivit reprezentanților Ambasadei, pentru turul II de scrutin, care va avea loc pe 15 noiembrie, au fost făcute o serie de ameliorări care vor permite să reducă din timpul de aşteptare şi să mărească capacitatea de absorbţie în secţiile de votare din Germania. Astfel, două secţii de votare şi-au modificat adresa, este vorba de secţiile de votare din Frankfurt pe Main şi München.

Adresele secțiilor de votare:

  1. Berlin – Gotlandstraße 16 10439, Berlin;
  2. Frankfurt am Main PSD Bank Arena, Richard, Herrmann-Platz 1, D – 60 386 Frankfurt am Main;
  3. Stuttgart – Leitzstraße 45 70469 Stuttgart;
  4. Hamburg – Haldesdorferstraße 46 22179 Hamburg;
  5. München – Alte KongresshalleAm Bavariapark 14,80339 München;
  6. Kassel – Hafenstraße 2 34125 Kassel.

Scrutinul se va desfăşura între orele 07:00 şi 21:00.

Potrivit Ambasadei Republicii Moldova în Germania, votarea este posibilă în baza unuia din următoarele acte:

  • Pașaportul cetățeanului Republicii Moldova, inclusiv cu termenul de valabilitate expirat;
  • Buletinul de identitate (cu fișa de însoțire);
  • Livretul de marinar.

La votare, fiecare alegător se va prezenta cu mască de protecţie şi un stilou personal.

În mod special, cetățenii moldoveni sunt rugați să ţină cont de particularităţile fiecărui land federal legate de măsurile de prevenire a infecţiei, pentru a evita aglomerările şi a nu sfida legislaţia federală.

Primul tur al alegerilor prezidențiale 2020 au avut loc la 1 noiembrie. Conform datelor preliminare, au participat 1 348 549 de alegători. Potrivit CEC, în turul I, Maia Sandu a acumulat circa 487 de mii de voturi, echivalentul la 36.16%, în timp ce pentru Igor Dodon și-au dat votul aproape 440 de mii de alegători (32.61%). Respectiv, pentru lidera PAS au votat cu 47 769 de persoane mai mult decât pentru Igor Dodon.

Turul II al alegerilor prezidențiale vor avea loc duminică, 15 noiembrie.

În cadrul primului tur al alegerilor prezidențiale din Republica Moldova, la cele 6 secții de vot deschise în misiunile diplomatice și consulare moldovenești din Germania au votat cca 13 mii de cetățeni. În comparație cu turul II al alegerilor prezidențiale din 2016, numărul alegătorilor care au votat în Germania s-a triplat.