Principală  —  IMPORTANTE   —   ULTIMA ORĂ! Comisia extraordinară de…

ULTIMA ORĂ! Comisia extraordinară de sănătate publică a municipiului Chișinău a emis o nouă hotărâre: purtarea măștii – obligatorie la evenimentele publice în spații deschise

În municipiul Chișinău, în baza indicatorului de incidență cu COVID-19, autoritățile au stabilit gradul de alertă „Cod verde”, însă în contextul răspândirii la nivel mondial a unor noi tulpini și mutații de COVID-19 vor fi instituite unele măsuri obligatorii de prevenire și control a infecției cu noul coronavirus.

O hotărâre în acest sens a fost emisă la 15 iulie curent de către Comisia extraordinară de sănătate publică a municipiului Chișinău.

„În contextul răspândirii la nivel mondial și regional al tulpinii noi și mutații a virusului COVID-19 în mun. Chișinău și a riscului major de import se menține, ca măsuri importante de precauție, măsurile obligatorii de prevenire și control a infecției cu noul coronavirus:

  • Purtarea măștilor de protecție în toate spațiile publice închis, în transportul public, la stațiile de așteptare, la toate evenimentele publice în spațiile deschise cu aglomerații umane
  • în cadrul întrunirilor cu caracter unic, adunărilor în masă cu respectarea în aceste cazuri a distanței fizice de minim un metru. 
  • dezinfectare și igienizarea mâinilor”.

Hotărârea integrală:

Hot 40 Din 15 Iulie 2021 f by Primăria Chișinău

De la debutul pandemiei în R. Moldova, bilanțul cazurilor de COVID-19 a ajuns la 257 766.

Până acum, în R. Moldova au fost administrate 834 527 de doze de vaccin anti-COVID. 337 277 persoane au fost imunizate cu ambele doze.