Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Transportoare blindate Piranha, pentru Armata…

Transportoare blindate Piranha, pentru Armata Națională: Germania donează R. Moldova vehicule pentru instruirea militarilor

Sursa: Libertatea.ro

Armata Națională urmează să recepționeze un lot de transportoare blindate Piranha din partea Guvernului Germaniei, anunță Ministerul Apărării al R. Moldova într-un comunicat.

Primele unități vor sosi în R. Moldova marți, 10 ianuarie. Tehnica va fi recepționată în contextul realizării obiectivului de modernizare a capabilităților Armatei Naționale și în baza aranjamentului semnat între Ministerul Apărării și partea germană în luna octombrie 2021, potrivit comunicatului.

Ministerul nu a oferit detalii despre numărul unităților și nici despre modelul acestora.

Transportoarele vor fi utilizate în cadrul procesului de instruire a militarilor, care urmează să fie detașați în misiuni internaționale de menținere a păcii, menționează autoritățile.

MOWAG Piranha reprezintă o serie de transportoare blindate pentru trupe proiectată de către firma elvețiană MOWAG (denumită din aprilie 2010 General Dynamics European Land Systems – Mowag GmbH). Primul prototip a apărut în anul 1972, fiind proiectate și construite cinci generații până în prezent. Vehiculul a fost fabricat sub licență și în alte țări, având numeroase variante.