Principală  —  Ştiri  —  Social   —   S-au format rânduri de camioane…

S-au format rânduri de camioane la posturile vamale moldo-române, pe sensul de ieșire din R. Moldova

Imagine simbol

Se atestă un trafic sporit de camioane cu marfă în posturile vamale situate pe frontiera moldo-română, pe sensul de ieșire din R. Moldova, anunță Serviciul Vamal al R. Moldova duminică, 26 martie.

Potrivit reprezentanților Serviciului Vamal, posturile vamale situate pe frontiera moldo-română au devenit suprasolicitate deoarece „agenții economici din R. Moldova, care anterior exportau mărfuri spre Ucraina s-au reorientat spre piața din UE, iar transportatorii din Ucraina optează pentru tranzitul mărfii prin R. Moldova”.

„În același timp, capacitatea Serviciului Vamal de a perfecta un număr mai mare de autocamioane este strict dependentă de posibilitatea deplasării acestora după acordarea liberului de vamă, or, funcționarii vamali din R.  Moldova pot perfecta și permite trecerea la atâtea camioane câte fizic pot trece spre control la partea română, fără a bloca podul de acces. Serviciul Vamal întreprinde toate măsurile pentru fluidizarea traficului transfrontalier de mărfuri și face apel către transportatori să manifeste spirit de înțelegere”, anunță autoritățile într-un comunicat.