Principală  —  IMPORTANTE   —   Reprezentantul Vaticanului a venit la…

Reprezentantul Vaticanului a venit la Chișinău pentru a transmite un mesaj de apreciere, din partea Papei de la Roma, pentru solidaritatea de care au dat dovadă cetățenii R. Moldova față de refugiații din Ucraina

Reprezentantul Sfântului Scaun a venit miercuri, 22 iunie, la Chișinău pentru a transmite președintei Maia Sandu aprecierea Papei Francisc pentru solidaritatea și generozitatea de care cetățenii R.Moldova au dat dovadă față de refugiații din Ucraina. Criza refugiaților și efortul moldovenilor de a-i ajuta pe cei fugiți de războiul din țara vecină a fost subiectul-cheie al întrevederii dintre șefa statului și arhiepiscopul Miguel Maury Buendia, Nunțiu Apostolic în R.Moldova cu reședința la București, se menționează într-un comunicat al Președinției.

Potrivit instituției prezidențiale, Maia Sandu a mulțumit pentru cuvinte calde și a menționat că acest efort este, înainte de toate, al cetățenilor Republicii Moldova, care au răspuns imediat la nevoia celor pomeniți în dificultate.

De asemenea, șefa statului a apreciat ajutorul primit în această perioadă de țara noastră prin intermediul organizațiilor caritabile ale Vaticanului.

„Președinta Maia Sandu și-a exprimat recunoștința pentru felul în care liderul spiritual al Bisericii Catolice promovează ideea de pace și dialog între civilizații și popoare, și și-a reiterat convingerea că războiul trebuie să înceteze”, se mai arată în comunicatul Președinței.

În prezent, în R. Moldova sunt circa 62 de mii de refugiați ucraineni.