Principală  —  IMPORTANTE   —   Președintele Parlamentului, despre suplinirea funcției…

Președintele Parlamentului, despre suplinirea funcției de vicepremier pentru reintegrare: „Sunt câteva opțiuni. Se poartă discuții cu aceste persoane”

Foto: TV8

După ce Vlad Kulminski a demisionat din funcția de vicepremier pentru reintegrare, președintele Parlamentului, Igor Grosu, a declarat că au fost identificate câteva candidaturi pentru a suplini această poziție.

Declarația a fost făcută vineri seară, 5 noiembrie, în cadrul emisiunii „Punctul pe Azi” de la postul de televiziune TVR Moldova.

„Sunt câteva opțiuni. Acum se poartă discuții cu aceste persoane, persoane care, la fel, au experiență în acest domeniu. Dânșii sunt acum în proces de analiză pentru că presupune niște angajamente. Dânșii sunt implicați în anumite activități. Scopul nostru este ca rapid să suplinim această poziție, pentru că noi în Parlament avem nevoie de un interlocutor în cadrul Guvernului”, a declarat Grosu.

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a accentuat că Vlad Kulminski a demisionat din motive personale.

„Chiar sunt motive personale. Eu nu sunt în drept să le vociferez. Dacă dumnealui va dori să spună lucrul ăsta, îl va spune. Din informațiile pe care le avem noi și este o persoană la care noi ținem, care a avut o contribuție foarte bună și foarte valoroasă pe dimensiunea reintegrării. Este resursa noastră pe acest domeniu. Eu sunt sigur și am toată certitudinea, chiar astăzi am discutat puțin cu dumnealui, el va rămâne alături de noi”, a declarat Grosu.

Prim-ministra Natalia Gavrilița a semnat cererea de demisie a vicepremierului pentru reintegrare, Vlad Kulminski. Asta după ce vicepremierul a depus vineri, 5 noiembrie, cerere de demisie. Detalii aici.

Într-un comentariu pentru Ziarul de Gardă responsabilii din cadrul Biroului de Reintegrare ne-au comunicat că Vladislav Kulminski a depus cerere de demisie din propria inițiativă.

„Domnul Kulminski a demisionat astăzi din funcția de vicepremier pentru reintegrare din motive personale”, a declarat Mariana Sarî, consultant superior în cadrul Biroului de Reintegrare.

Vlad Kulminski, a declarat că deține un apartament de 104 metri pătrați cumpărat în 2019 cu 856 054 de lei și o pătrime parte dintr-un alt apartament de 82 de metri pătrați. Vlad Kulminski deține un automobil Hyundai Tucson fabricat în 2020 și procurat în 2020 cu 438 450 de lei. Tot aici, vicepremirul indică că deține câteva conturi bancare pe care deține circa 15 mii de dolari și peste 70 de mii de lei.

Vlad Kulminski a fost numit în funcția de viceprim-ministru pentru reintegrare la 6 august. În 2019, Kulminski a fost consilierul pe politică externă al prim-ministrei de atunci Maia Sandu. Ulterior, Vlad Kulminski, a fost numit secretar de stat la Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europeană.