Prim-ministra Natalia Gavrilița a semnat cererea de demisie a viceprim-ministrului Vlad Kulminski
Prim-ministra Natalia Gavrilița a semnat cererea de demisie a vicepremierului pentru Reintegrare, Vlad Kulminski. Asta după ce vicepremierul a depus vineri, 5 noiembrie, cerere de demisie.
„Regretăm decizia colegului nostru Vlad Kulminski, dar înțelegem circumstanțele personale. Țin să-i mulțumesc domnului Kulminski pentru lucru asiduu în echipa guvernamentală pe dosarul de reglementare a diferendului transnistrean. Sunt sigură că Dl Kulminski va continua să contribuie prin expertiza lui la elaborarea politicilor în acest domeniu și în viitor”, a declarat Gavrilița.
Într-un comentariu pentru Ziarul de Gardă responsabilii din cadrul Biroului de Reintegrare ne-au comunicat că Vladislav Kulminski a depus cerere de demisie din propria inițiativă.
„Domnul Kulminski a demisionat astăzi din funcția de vicepremier pentru reintegrare din motive personale”, a declarat Mariana Sarî, consultant superior în cadrul Biroului de Reintegrare.
Vlad Kulminski, a declarat că deține un apartament de 104 metri pătrați cumpărat în 2019 cu 856 054 de lei și o pătrime parte dintr-un alt apartament de 82 de metri pătrați. Vlad Kulminski deține un automobil Hyundai Tucson fabricat în 2020 și procurat în 2020 cu 438 450 de lei. Tot aici, vicepremirul indică că deține câteva conturi bancare pe care deține circa 15 mii de dolari și peste 70 de mii de lei.
Vlad Kulminski a fost numit în funcția de viceprim-ministru pentru reintegrare la 6 august. În 2019, Kulminski a fost consilierul pe politică externă al prim-ministrei de atunci Maia Sandu. Ulterior, Vlad Kulminski, a fost numit secretar de stat la Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europeană.
Ne puteți urmări și pe Telegram, unde publicăm investigații și cele mai importante știri ale zilei, dar și pe YouTube, Facebook, Instagram și TikTok.
Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 1000 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web, ÎN LEAD, trebuie indicat și linkul direct către articolul preluat, iar în text, minim încă un hyperlink la sursa primară. Instituțiile de presă care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica sursa și autorul informației. Materialele de pe www.zdg.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova. Preluarea integrală a materialelor ZdG se poate realiza doar în condițiile unui acord prealabil cu redacția.