Principală  —  IMPORTANTE   —   „Opriți abuzurile!” Bărbatul amendat cu…

„Opriți abuzurile!” Bărbatul amendat cu 25000 de lei a protestat astăzi în fața Ministerului Afacerilor Interne

Bărbatul amendat cu 25 de mii de lei pentru că mergea, împreună cu un prieten, prin parcul „Valea Morilor” a protestat astăzi în fața Ministerului Afacerilor Interne. Protestul a avut loc după ce Curtea de Apel (CA) Chișinău a respins, la 21 aprilie, ca nefondat recursul lui împotriva hotărârii Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana și a procesului-verbal prin care acesta a fost sancționat.

Strigând „Voicu, ieși afară!” Andrei Chirtoacă a protestat în fața Ministerului Afacerilor Interne și a cerut Ministrului de interne, Pavel Voicu, să oprească abuzurile poliției asupra cetățenilor.

„Vreau să îl întreb, inclusiv pe Voicu, de ce au hotărât ca mie să îmi pună cea mai mare amendă, de 25 000 de lei? Care a fost motivul? Cum selectează oamenii cărora să le pună amenzile? Articolul 76 prim prevede că oamenii sunt amendați atunci când pun sănătatea publică în pericol. Vreau să întreb ministrul și polițistul care m-a amendat, cum a depistat că eu am pus sănătatea cuiva în pericol?”, a menționat Andrei Chirtoacă.

Andrei Chirtoacă a spus că după posibilitate, va protesta în fiecare zi, cât în fața MAI atât și în fața Ministerului Justiției împotriva abuzurilor săvârșite. De asemenea, el cere autorităților să anuleze amenzile usturătoare de peste 22 de mii de lei aplicate cetățenilor.

„Presupun că aceasta este cea mai scumpă întoarcere a mea de la muncă. Această amendă este exagerată. Cum au ei de gând să scoată acești bani din mine? Eu nu am averi. Sunt amendați bătrânii, veteranii de război de pe Nistru și tinerii care încearcă să upraviețuiască în țara asta. Ei fac acest lucru selectiv. Dodon se plimbă bine-merci cu familia, merg la biserică câte opt, nouă și nu încalcă legea, iar noi, am pus sănătatea publică în pericol”, a menționat bărbatul.

Bărbatul a îndemnat oamenii care au fost amendați abuziv să nu se teamă și să iasă să protesteze.

Contactat de Ziarul de Gardă, Pavel Voicu nu a răspuns la telefon pentru a oferi o reacție.

Articolul 76 prim din Codul Contravențional prevede că nerespectarea măsurilor de profilaxie, prevenire și/sau combatere a bolilor epidemice dacă aceasta a pus în pericol sănătatea publică, se sancționează cu amendă de la 450 la 500 de unități convenționale aplicată persoanei fizice, cu amendă de la 1000 la 1500 de unități convenționale aplicată persoanei juridice. O unitate convențională constituie 50 de lei.