Principală  —  IMPORTANTE   —   Mitropolia Moldovei cere sprijin financiar…

Mitropolia Moldovei cere sprijin financiar din partea statului: ,,Pentru a achita datoriile, salariile neplătite”

Mitropolia Chișinăului și a Întregii Moldove discută cu autoritățile centrale posibilitatea de a primi „asistență” din partea statului. Subiectul a fost abordat în cadrul întrevederii dintre președintele Igor Dodon și mitopolitul Vladimir, scrie News Maker.

Potrivit aceleași surse, solicitarea către autorități de a sprijini financiar Mitropolia este din cauza închiderii parohiilor în timpul pandemiei.

Purtătorul de cuvânt al Mitropoliei, Victor Cheibaş, a declarat pentru NM că la ora actuală se discută despre sprijinul financiar pentru Mitropolia Chișinăului și a Întregii Moldove. Potrivit acestuia, banii sunt necesari pentru asigurarea parohiilor care au încetat să mai activeze în timpul pandemiei.

„Pentru a achita datoriile, salariile neplătite etc.”, a declarat secretarul de presă al Mitropoliei, menționând că subiectul este la nivel de discuții.

,,Nu există claritate în negocieri, cu toate acestea, este foarte probabil ca toate pierderile și cheltuielile din fondurile alocate să fie imposibil de acoperit”, a spus Cheibaș.

În condițiile în care R. Moldova se află în stare de urgență în legătură cu prevenirea riscului de răspândire a pandemiei de Covid-19, Mitropolia Moldovei anunță că sărbătoarea Paștelui Blajinilor se amână până cel puțin în prima duminică din prima lună de vară. Tot Mitropolia anunță că Lumina Sfântă de la Ierusalim va fi adusă în R. Moldova sâmbătă seara, 18 aprilie.