Principală  —  IMPORTANTE   —   Ministerul Finanțelor anunță că a…

Ministerul Finanțelor anunță că a recepționat suportul bugetar de 75 de milioane de euro din partea UE

Finanțarea externă, oferită de Uniunea Europeană (UE), sub formă de grant pentru suportul bugetar în sumă de 75 milioane de euro a fost debursată astăzi pe conturile Ministerului Finanțelor. Banii vor fi utilizați spre consolidarea redresării socio-economice pe termen lung, a securității energetice și a tranziției energetice a R. Moldova.

Ministerul Finanțelor anunță că acest suport bugetar va sprijini populația vulnerabilă afectată de prețurile majorate la energie și va contribui la atenuarea presiunii economice asociate cu fluxul de refugiați din Ucraina.

Acest grant reprezintă cea de-a doua tranșă de sprijin bugetar oferit de UE R. Moldova, urmare a îndeplinirii condiționalităților stipulate în cadrul Amendamentului nr. 1 la Acordul de finanțare dintre Guvernul R. Moldova și Comisia Europeană privind Contractul de consolidare a statului și rezilienței pentru R. Moldova.

Împreună cu prima tranșă în valoare de 60 milioane euro debursată în luna decembrie a anului 2021, programul atinge suma totală de 135 milioane euro.