Principală  —  Ştiri  —  Social   —   „Medicul legist nu a depistat…

„Medicul legist nu a depistat urme de moarte violentă”. Poliția vine cu detalii despre decesul actorului Ștefan Bouroșu

Inspectoratul General al Poliției (IGP) a venit cu noi detalii în cazul tânărului actor, care a fost găsit decedat la data de 22 ianuarie, într-un apartament din centrul capitalei. Potrivit IGP, Poliția examinează la moment versiunea de suicid deoarece specialiștii „nu au depistat urme de moarte violentă” în acest caz.

„În cadrul cercetării la fața locului s-a constatat că ambele uși erau încuiate pe interior, cu cheia în yală, geamurile la fel fiind închise, colegii de la IGSU deblocând ușile în prezența tatălui victimei.

Medicul legist, examinând la fața locului cadavrul, nu a depistat urme de moarte violentă, urmând a fi expediată ulterior expertiza medico – legală”, explică polițiștii.

De asemenea, reprezentanții IGP susțin că experții din cadrul Centrului tehnico-criminalistic și expertize judiciare au efectuat toate măsurile ce se impun în vederea ridicării și acumulării tuturor probelor pe cazul dat: „Aceștia au stabilit că bărbatul locuia de unul singur, urme de pătrundere sau de acces în locuință nu au fost depistate și nici amprente străine”.

Oamenii legii au audiat și medicul curant al bărbatului care a confirmat starea de depresie din ultima vreme a acestuia, mai spun oamenii legii, care menționează că vor reveni ulterior cu detalii pe acest caz.

Tânărul actor a fost găsit mort, pe 22 ianuarie 2023, într-un apartament pe strada Mihail Kogălniceanu din Chișinău. Surse din cadrul organelor de drept au declarat pentru ZdG că trupul neînsuflețit al tânărului a fost descoperit de specialiștii Inspectoratului General pentru Situații Excepționale (IGSU), care au fost solicitați de tatăl tânărului pentru a debloca ușa apartamentului. Tânărul nu ar fi răspuns de câteva zile la apelurile tatălui.

Ulterior, la fața locului s-au deplasat polițiștii și medicul legist. Oamenii legii au stabilit că tânărul ar fi murit sufocat.

Prima ipoteză examinată de poliție este suicidul. Acesta nu a lăsat un bilețel de adio, dar în telefonul său oamenii legii au găsit mai multe mesaje care arătau că acesta ar fi fost într-o stare deprimantă.

Oamenii legii au mai constatat că ușa și geamurile apartamentului, în care tânărul actor locuia în chirie, ar fi fost încuiate din interior. Pe caz a fost inițiată o anchetă pentru stabilirea tuturor circumstanțelor.

După ce a absolvit Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice din Chișinău, Ștefan Bouroșu a activat la Teatrul Național Eugene Ionesco (TEI). A interpretat roluri în spectacolele „Oscar și tanti Roz”, „Iosif și amanta sa”, „Chirița în provincie” și altele.