Principală  —  IMPORTANTE   —   Medicii români veniți în R.…

Medicii români veniți în R. Moldova pentru a ajuta în lupta cu Covid-19 au primit pașapoarte diplomatice

Ambasada României la Chișinău informează că la 9 mai 2020 a avut loc, la sediul Ambasadei, ceremonia de înmânare a pașapoartelor diplomatice personalului care face parte din Misiunea medicală umanitară venită la Chișinău, la 30 aprilie 2020, urmare deciziei Președintelui și Guvernului României de a acorda un sprijin substațial autorităților de la Chișinău pentru combaterea pandemiei de COVID-19, se spune într-un comunicat al Ambasadei României la Chișinău.

Ceremonii similare au fost organizate de Consulatele Generale ale României de la Bălți și Cahul pentru personalul Misiunii medicale umanitare ce acționează în aceste localități.

Decizia de a acorda pașapoarte diplomatice tuturor membrilor misiunii medicale române aparține ministrului român al afacerilor externe Bogdan Aurescu, în semn de recunoștință și apreciere pentru gestul voluntar și curajul acestora de a fi alături de cetățenii Republicii Moldova în aceste momente de cumpănă.

„Sprijinul oferit de misiunea medicală română cetățenilor Republicii Moldova este dificil de măsurat în oricare valută forte din lume, însă curajul lor merită să fie răsplătit prin asemenea gesturi simbolice”, se spune în comunicatul Ambasadei României.

Cu acest prilej, ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniță, a rostit un scurt discurs în care a subliniat contextul aniversar deosebit în care are loc această ceremonie.

Video/ Ceremonia de întâmpinare a medicilor români de către autoritățile de la Chișinău: „Acest gest vine de la inimă, la inimă”