Principală  —  Ştiri  —  Social   —   MAI: Pentru prima dată, rezervele…

MAI: Pentru prima dată, rezervele de cărbune au fost completate în cantitate de 100%

Pentru prima dată în istoria Agenția Rezerve Materiale (ARM) a Ministerului Afacerilor Interne (MAI), stocul de cărbune din rezervele de stat a fost completat în volum de 100%, potrivit unui comunicat al MAI.

Conform autorităților, cărbunele din rezervele de stat va fi folosit pentru „a interveni operativ” în situaţiile de urgenţă, a acorda ajutor populației și a contribui la stabilitatea în sectoarele economiei naționale.

„Ministerul Afacerilor Interne depune eforturi pentru a asigura securitatea energiei termice. În acest sens, au fost identificate și suplinite resursele de stat, pentru ca cetățenii R. Moldova să depășească mai ușor criza energetică”, notează reprezentanții instituției.

Totodată, se menționează că rezervele de cărbune a fost recepționat de către ARM a MAI, iar ulterior va fi eliberat către alte instituții sau întreprinderi în baza deciziilor Comisiei pentru Situaţii Excepţionale sau ale șefei Guvernului.

Miniștri au aprobat joi, 1 septembrie, o hotărâre privind suplinirea rezervelor cu o cantitate de 3 155 tone de cărbune, în contextul riscurilor existente în privința securității aprovizionării R. Moldova cu energie electrică și gaze naturale. În acest scop, din fondul de rezervă al Guvernului, au fost alocate circa 35,7 milioane de lei.

Potrivit unei note informative a Guvernului, suma necesară pentru completarea rezervelor de stat a fost calculată reieșind din prețul mediu pentru o tonă de cărbune, precum și din cheltuielile pentru recepționarea și păstrarea până la finele anului curent.