(LIVE) Ședința Consiliului Municipal Chișinău demarează cu polemici la subiectul demisiei lui Dorin Chirtoacă

La 27 februarie are loc ședința extraordinară a Consiliului Municipal Chișinău. Pe ordinea de zi figurează 36 de subiecte. Ședința a demarat cu polemici, consilierii fiind confuzi de procedura juridică care trebuie să urmeze după ce Dorin Chirtoacă a depus la 16 februarie cererea de demisie din funcția de primar general al municipiului Chișinău.

Ora 12.10. Primăria Sectorului 1 al municipiului București va oferi un grant de 19 milioane de lei pentru restaurarea scării din granit din Parcul Valea Morilor.

Ora 11.50. Primara interimară Silvia Radu a expediat consilierilor o scrisoare prin care anunță că șefii numiți recent la întreprinderile muncipale care au rămas fără conducători sunt interimari, numiți pe o perioadă determinată, până la alegerea în funcții, în bază de concurs a unor noi șefi, de aceea cere CMC-ului să numească concursuri publice în acest sens. După polemici între socialiști și liberali, primii pronunțându-se în favoarea organizării concursurilor, consilierii nu au luat o decizie la subiect.

Ora 11.39. Consilierii au luat act de  cererea de demisie a lui Dorin Chirtoacă. Cererea respectivă a fost expediată Comisiei Electorale Centrale la 19 februarie.

Ora 11.25. Consilierii municipali Chișinău sunt invitați de primarul de Iași, Mihai Chirica, să participe la 27 martie în cadrul unei ședinței comune. Consilierii socialiști se pronunță împotrivă în contextul în care la 27 martie este marcat centenarul Unirii.

Ora 11.10. Consilierii PL și PN se arată nedumeriți de faptul că socialiștii propun pentru examinarea în ședință a unui proiect pregătit de Direcţia generală transport public şi căi de comunicaţie. Ion Cioban, consilier PL, spune că niciodată până în prezent consilierii socialiști nu au susținut și promovat vreun proiect al Direcției respective, de aceea inițiativa de astăzi denotă că socialiștii ar acționa împreună cu primara interimară Silvia Radu.

Ora 10.55.Cu 44 de voturi, consilierii au acceptat includerea pe ordinea de zi a subiectului privind demisia lui Dorin Chirtoacă.  Aceștia s-au arătat confuzi dacă este sau nu necesar ca CMC să ia act de cererea acestuia de demisie, în contextul în care cererea deja a fost expediată Comisiei Electorale Centrale pentru a fi avizată.

Vedeți mai jos ordinea de zi a ședinței CMC din 27 februarie:


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

  1. Lilian 007

    Am citit atent programul lor dar n-am înțeles, când vor depune jurământul de credință veșnică coordonatorului Plahotniuk. Sau l-a depus pentru toți dna Silvia Raider?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *