Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Incendiu „provocat intenționat” la Centrul…

Incendiu „provocat intenționat” la Centrul de Informare și Documentare privind NATO din centrul capitalei: „Condamnăm ferm acest act de violență și suntem profund îngrijorați de consecințele sale”

Sursa: Centrul de Informare și Documentare privind NATO/Facebook

Intrarea în Centrul de Informare și Documentare privind NATO, situat pe strada Alexei Mateevici 60, din capitală, a luat foc și a fost necesară intervenția pompierilor. Reprezentanții Universității de Stat din Moldova au publicat un comunicat de presă în susțin că, în seara zilei de ieri, 8 februarie, ora 18:45, „în mod intenționat, a fost incendiată o clădire a Universității de Stat din Moldova”.

„Din fericire, nicio persoană aflată în acel moment pe teritoriul universității nu a avut de suferit. Totodată, dorim să mulțumim colaboratorilor organelor competente pentru reacția promptă realizată în vederea localizării incendiului și a efectuării măsurilor investigative la fața locului. Universitatea de Stat din Moldova rămâne să funcționeze în continuare în regim normal”, se arată în mesajul publicat de instituția de învățământ, în care nu este indicat direct sediul NATO.

Și reprezentanții Centrului de Informare au confirmat că focul ar fi fost provocat intenționat.

„Cu regret vă informăm că incendiul care a afectat sediul nostru în data de 8 februarie 2024 a fost provocat intenționat în jurul orei 18:45. Condamnăm ferm acest act de violență și suntem profund îngrijorați de consecințele sale.

Colaborăm strâns cu autoritățile competente pentru a investiga acest incident și pentru a aduce în fața justiției pe cei responsabili.

Vă mulțumim pentru înțelegere și sprijinul dumneavoastră în aceste momente dificile”, notează Centrul de Informare și Documentare privind NATO într-o postare pe paginile de socializare.

În contextul incendiului care a izbucnit aseară la Centrul de informare și documentare privind NATO din R. Moldova, Poliția a precizat că examinează versiunea unei incendieri cu intenție. 

Contactată de ZdG, purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) Liliana Pușcașu, a comunicat că la Centrul NATO au ars doua uși de la intrare. La fața locului au intervenit au intervenit 2 echipaje. Nu au fost înregistrate victime. Apelul la 112 a fost făcut la ora 18:57, iar focul a fost lichidat la 19:08.