Guvernul a numit secretari generali la Ministerul de Interne și la Ministerul Muncii
Sergiu Diaconu a fost numit în funcția de secretar general în cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI), iar Tudor Mancaș a fost desemnat pentru funcția de secretar general al Ministerului Muncii și Protecție Socială (MSPS). O hotărâre în acest sens a fost aprobat miercuri, 8 decembrie, de către Cabinetul de miniștri.
„Se propune eliberarea lui Serghei Diaconu din funcția de secretar de stat al MAI în baza cererii de demisie și se propun numirea în funcție a lui Serghei Diaconu în funcția de secretar general al MAI”, a declarat ministra de Interne Ana Revenco.
Potrivit MAI, în perioada 2017 – 2021, Diaconu a exercitat funcția de director regional, EASST, Marea Britanie. Diaconu deține Medalia „Meritul Civic, anul 2014, Președinția Republicii Moldova, Ordinul „crucea de Merit”, anul 2014, MAI și distincția Prințului Michael pentru siguranța rutieră, an. 2013, Marea Britanie;
În context, ministrul Muncii Marcel Spatari a propus numirea lui Tudor Mancaș în funcția de secretar general al Ministerului Muncii și Protecției Sociale.
„Se propune numirea lui Tudor Mancaș în funcția de secretar general al Ministerului Muncii”, a declarat ministrul Muncii Marcel Spatari.
În 2014, Mancaș a fost consultant superior, în cadrul direcţiei relaţii cu autorităţile administraţiei publice locale, al Cancelariei de Stat.
Potrivit Guvernului, acești candidați au fost cei care au acumulat punctajul maxim și au promovat concursurile publice pentru funcțiile menționate, organizate în perioada 19 octombrie – 3 decembrie 2021, de către Cancelaria de Stat.
Cabinetul de miniștri a mai aprobat numirea Svetlanei Basarab în funcția de șef adjunct al Oficiului Teritorial Căușeni a Cancelariei de Stat. Adrian Musteață a fost numit șef adjunct al Oficiului Teritorial Bălți.
Ne puteți urmări și pe Telegram, unde publicăm investigații și cele mai importante știri ale zilei, dar și pe YouTube, Facebook, Instagram și TikTok.
Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 1000 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web, ÎN LEAD, trebuie indicat și linkul direct către articolul preluat, iar în text, minim încă un hyperlink la sursa primară. Instituțiile de presă care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica sursa și autorul informației. Materialele de pe www.zdg.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova. Preluarea integrală a materialelor ZdG se poate realiza doar în condițiile unui acord prealabil cu redacția.