Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Guvernul a numit secretari generali…

Guvernul a numit secretari generali la Ministerul de Interne și la Ministerul Muncii

Sergiu Diaconu a fost numit în funcția de secretar general în cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI), iar Tudor Mancaș a fost desemnat pentru funcția de secretar general al Ministerului Muncii și Protecție Socială (MSPS). O hotărâre în acest sens a fost aprobat miercuri, 8 decembrie, de către Cabinetul de miniștri.

Se propune eliberarea lui Serghei Diaconu din funcția de secretar de stat al MAI în baza cererii de demisie și se propun numirea în funcție a lui Serghei Diaconu în funcția de secretar general al MAI”, a declarat ministra de Interne Ana Revenco.

Potrivit MAI, în perioada 2017 – 2021, Diaconu a exercitat funcția de  director regional, EASST, Marea Britanie. Diaconu deține Medalia „Meritul Civic, anul 2014, Președinția Republicii Moldova, Ordinul „crucea de Merit”, anul 2014, MAI și distincția Prințului Michael pentru siguranța rutieră, an. 2013, Marea Britanie;

Sergiu Diaconu

În context, ministrul Muncii Marcel Spatari a propus numirea lui Tudor Mancaș în funcția de secretar general al Ministerului Muncii și Protecției Sociale.

Se propune numirea lui Tudor Mancaș în funcția de secretar general al Ministerului Muncii”, a declarat ministrul Muncii Marcel Spatari.

În 2014, Mancaș a fost consultant superior, în cadrul direcţiei relaţii cu autorităţile administraţiei publice locale, al Cancelariei de Stat.

Potrivit Guvernului, acești candidați au fost cei care au acumulat punctajul maxim și au promovat concursurile publice pentru funcțiile menționate, organizate în perioada 19 octombrie – 3 decembrie 2021, de către Cancelaria de Stat. 

Cabinetul de miniștri a mai aprobat numirea Svetlanei Basarab în funcția de șef adjunct al Oficiului Teritorial Căușeni a Cancelariei de Stat. Adrian Musteață a fost numit șef adjunct al Oficiului Teritorial Bălți.