Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Grădinițele private își reiau activitatea…

Grădinițele private își reiau activitatea începând cu ziua de astăzi

Grădinițele private își reiau activitatea începând de astăzi, 17 august. O decizie în acest sens a fost aprobată sâmbătă, 15 august, de Comisia naţională extraordinară de sănătate publică.

Redeschiderea instituțiilor este posibilă doar cu respectarea Instrucțiunii privind pregătirea instituțiilor de educație timpurie private în contextul pandemiei Covid-19. Conform hotărârii, redeschiderea grădinițelor va fi strict coordonată cu Agenția Națională pentru Sănătate Publică și Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor în conformitate cu Raportul de autoevaluare privind pregătirea instituțiilor în perioada pandemică.

În funcție de evoluția situației epidemiologice, decizia va fi revizuită.

Cât privește reluarea procesului educațional în cadrul instituțiilor de educație timpurie publice, Direcția generală educație, tineret și sport în comun cu Direcția generală asistență socială și sănătate vor organiza în perioada 17-20 august instruiri online a asistenților medicali din grădinițele de stat din municipiul Chișinău, privind măsurile de prevenire a infecției, în scopul protecției și siguranței copiilor.

În funcție de evoluția și tendința situației epidemiologice prin infecția cu Covid-19 măsurile restrictive vor fi revizuite. Până în data de 20 august toate instituțiile educaționale trebuie să facă public graficul și modelul după care vor activa.