Principală  —  IMPORTANTE   —   Franța donează R. Moldova trei…

Franța donează R. Moldova trei ambulanțe recondiționate, în cadrul mecanismului european de protecție civilă – FOTO

Sursa foto: Ambasada Franței în R. Moldova/ Facebook

Assistance Publique – Hôpitaux de Paris a donat Ministerului Sănătății al R. Moldova (MS) trei ambulanțe recondiționate. Un anunț în acest sens a fost făcut de reprezentanții Ambasadei Franței în R. Moldova, care au menționat faptul că Franța continuă să ofere sprijin umanitar R. Moldova.

Conform misiunii diplomatice, operațiunea, organizată de Centrul de criză și sprijin al Ministerului Europei și al Afacerilor Externe, s-a desfășurat în cadrul mecanismului european de protecție civilă.

„(…) Franța continuă să ofere sprijin umanitar, financiar și economic autorităților și populației R. Moldova”, anunță misiunea diplomatică într-o notă informativă.

La începutul lunii mai curent, la Fondation Merieux din Franța a donat Ministerului Sănătății al R. Moldova un lot de medicamente pentru a asigura tratamentul pacienților refugiați din Ucraina.

Pe 15 iunie, aflat într-o vizită oficială la Chișinău, președintele Republicii Franceze, Emmanuel Macron, a declarat că țara sa va continua să ofere sprijin R. Moldova. El a reiterat că Franța își va juca, în mod deplin, rolul pentru a permite să se ajungă la un consens care să recunoască amploarea eforturilor realizate și legitimitatea poporului moldovenesc de a se alătura UE. Totodată, el a spus că R. Moldova poate conta pe susținerea Franței și a UE, anunțând suport financiar.