Principală  —  IMPORTANTE   —   FOTO/ Noul șef al Serviciului…

FOTO Noul șef al Serviciului Vamal, actualul deputat PAS Igor Talmazan, prezentat colectivului instituției

Foto: Serviciul Vamal

Deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) Igor Talmazan care vineri, 3 septembrie, a fost numit în funcția de director al Serviciului Vamal a fost prezentat luni colectivului instituției.

Prin ordinul Ministrului Finanţelor „Cu privire la numirea în funcţie”, Igor Talmazan a fost numit în funcţia de director al Serviciului Vamal, începând cu ziua de luni, 6 septembrie.

Potrivit Serviciului Vamal, noul director a fost prezentat colectivului instituției de către ministrul Finanțelor, Dumitru Budianschi, care i-a urat succes în activitatea profesională.

La rândul său, noul director al Serviciului Vamal, Igor Talmazan „a apreciat încrederea ce i-a fost oferită, menționând că a acceptat această funcție publică fiind perfect conștient de imensa responsabilitate pe care o va avea față de agenții economici în primul rând, dar și față de fiecare cetățean în parte”.

În context, Igor Talmazan și-a exprimat încrederea că „odată cu schimbările ce vor urma în următoarea perioadă în Serviciul Vamal, se va schimba și imaginea instituției”.

La 4 septembrie curent, Igor Talmazan a precizat pentru ZdG că ordinul de numire în funcție a fost semnat vineri, 3 septembrie, dar că acesta intră în vigoare de luni, 6 septembrie. „Da, pot să vă confirm. Ordinul a fost semnat vineri, dar va intra în vigoare de luni. Astăzi încă nu reprezint Serviciul Vamal”, a precizat Igor Talmazan, pentru ZdG.

Citiți și: Confirmat. Un deputat PAS, viitorul șef al Serviciului Vamal

Cine este Igor Talmazan, noul șef al Serviciului Vamal

Igor Talmazan este deputat în Parlament, ales pe listele Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS). El a fost al 34 în lista partidului la alegerile anticipate din iulie curent. Anterior, Talmazan a fost șeful Cabinetului Preşedintelui Fracţiunii parlamentare PAS din Parlamentul precedent, iar înainte de asta a fost șeful Corpului de Control al prim-ministrului, în perioada în care funcția era deținută de Maia Sandu, fosta lideră a PAS. Talmazan a fost, anterior, consilier municipal și reprezentant al Partidului Liberal, inclusiv în funcția de viceministru al Mediului sau în cea de șef al Inspectoratului Ecologic de Stat. 

Igor Talmazan raportează, în declarația de avere depusă la CEC pentru participarea la alegerile parlamentare din 11 iulie curent, venituri de aproape 300 de mii de lei pentru perioada 2019 – 2020. El declară și trei automobile, inclusiv un Kia Sportage, fabricat în 2014 și deținut din 2019 prin uzufruct. Un automobil l-a vândut în 2020, primind pentru el un avans de 30 de mii de lei. El deține și firma „SQS Group”, cu activități declarate în domeniul transportului rutier de mărfuri. 

Serviciul Vamal a rămas fără director după ce, Sergiu Burduja a depus cererea de demisie din funcție miercuri, 1 septembrie.