Principală  —  IMPORTANTE   —   FOTO și VIDEO/ Prima tranșă…

FOTO și VIDEO Prima tranșă de motorină din ajutorul umanitar acordat de România a ajuns în R. Moldova

Prima tranșă de 1200 de tone de motorină din totalul de 6000 de tone, promise de președintele României, Klaus Iohannis, a ajuns luni, 17 mai, în R. Moldova. La ceremonia oficială de recepționare a motorinei, care a avut loc la Ocnița, a participat ministrul în exercițiu al Agriculturii, Ion Perju, ambasadorul României în R. Moldova, Daniel Ioniță și reprezentanții Președinției și membrilor Guvernului României.

Astfel, potrivit ministrului în exercițiu al Agriculturii, Ion Perju, prima tranșă în cantitate de 1200 de tone de motorină pe care președintele român Klaus Iahannis, aflat într-o vizită oficială la Chișinău, a anunțat că le va primi R. Moldova a ajuns luni, 17 mai, a ajuns în R. Moldova și urmează să fie distribuită agricultorilor din țara noastră.

Potrivit autorităților, următoarele tranșe de motorină, patru garnituri a câte 1200 de tone de motorină, vor fi livrate în R. Moldova în perioada 24-31 mai și 14-17 iunie curent.

„Aducem sinceri mulțumiri președintelui României, Klaus Iohannis. Mulțumimm agențiilor care au fost implicate”, Veaceslav Negruța, consilier al Președintei pe domeniul economic.

Am onoarea să particip din numele Guvernului la recepționarea primei tranșe de motorină. (…) Îmi exprim recunoștința și gratitudine pentru acest ajutor. (…) Beneficiari de acest ajutor vor fi în jur de 3500 de producători agricoli care auu avut de suferit cel mai mult, în special din raioanele de sud ale țării. Este Vorba despre Cahul, Căușeni, Ștefan Vodă, Comrat, dar și Hâncești. (…) Fiecare litru din motorina donată de partea Română va ajunge la cei care au suferit cel mai mult. Țin să mulțumesc la fiecare contribuabil din România care a contribuit pentru că știu că în această motorină se regăsesc fiecare leu din impozitele achitate de contribuabilii din România, vă mulțumim și pentru toate celelalte proiecte finanțate și implementate cu succes în R. Moldova”, a declarat Ion Perju, ministru în exercițiu al Agriculturii.

În ferbuarie curent, Guvernul României a aprobat acordarea ajutorului umanitar, cu titlu gratuit, pentru R. Moldova, destinat susținerii agricultorilor afectați de secetă.

În luna decembrie 2020, aflat într-o vizita oficială la Chișinău, președintele român Klaus Iahannis a declarat că în vedere sprijinirii agricultorilor din R. Moldova, România va acorda ca ajutor aproximativ 6.000 de tone de motorină.

De asemenea, tot atunci, președintele român a anunțat că România va furniza R. Moldova până la 200.000 de doze de vaccin și va trimite, la Chișinău, în etapa imediat următoare, o echipă de experți români, care va împărtăși din experiența României și va ajuta la pregătirea Strategiei de vaccinare.