Principală  —  Ştiri  —  Social   —   FOTO/ CNA a găsit 1,5…

FOTO CNA a găsit 1,5 milioane de lei în birourile medicilor de la Institutul Mamei și Copilului

După ce a ridicat anterior circa șapte milioane de lei în urma perchezițiilor de la Centrul Republican de Diagnosticare Medicală, CNA se laudă cu o nouă lovitură, dată de această dată la Institutul Mamei și Copilului. Astfel, în dosarul „Tomograf 2”, ofițerii anticorupție au ridicat 1,5 milioane de lei, bani care ar fi fost pretinși de la persoanele care erau supuse investigațiilor în regim prioritar, fără programare.

Cele 1,5 milioane de lei au fost găsite atât în birourile de serviciu ale unor medici de la Secţia radiologie şi imagistică din cadrul Institutului Mamei şi Copilului, cât şi în safeul metalic depus într-o bancă comercială din capitală pe numele şefului Secţiei respective. În caseta bancară au fost găsiţi peste 700 de mii de lei, circa 24 de mii de euro, 1000 de dolari, dar şi articole din aur.

Foto: CNA

Potrivit CNA, mai mulți medici din cadrul Secției radiologie și imagistică ar fi pus la cale o schemă de estorcare a banilor de la pacienți. În acest sens au fost documentate mai multe cazuri în care banii erau estorcați de la pacienții care erau supuși investigațiilor fără programare.

Atât în cazul dosarului de la Centrul Republican de Diagnosticare Medicală, cât și în cazul Institutului Mamei şi Copilului, medicii sunt cercetaţi penal pentru corupere pasivă şi abuz în serviciu. Dacă vor fi găsiţi vinovați, ei riscă până la 10 ani de închisoare, privarea de dreptul de a ocupa funcţii publice pe o perioadă de până la 10 ani şi o amendă în mărime de 400 000 de lei.

Foto: CNA.md
Foto: CNA.md
Foto: CNA.md
Foto: CNA.md
Foto: CNA.md