Principală  —  IMPORTANTE   —   Filmul „Nanu Tudor”, în regia…

Filmul „Nanu Tudor”, în regia Olgăi Lucovnicova, desemnat cel mai bun scurtmetraj în cadrul galei premiilor decernate de Academia Europeană de Film

Filmul „Nanu Tudor”, în regia Olgăi Lucovnicova a fost desemnat cel mai bun scurtmetraj în cadrul galei premiilor decernate de Academia Europeană de Film.

„Filmul nu a fost o răzbunare, ci o necesitate de a înțelege procesele complexe din familie”. 

Regizoarea a spus anterior într-un interviu pentru Ziarul de Gardă despre faptul că filmul este o călătorie plină de nostalgie, dar și durere, în propriul ei trecut. Potrivit Olgăi Lucovnicova, filmul e despre o traumă într-o familie ideală.

De mici copii suntem învățați să ne ferim de străini. Părinții cred că pericolul pentru copilul lor poate veni doar din exterior, pe când familia este un loc sigur. În realitate însă, cele mai multe traume din copilărie sunt cauzate de oamenii apropiați copilului, cum ar fi membrii familiei, prietenii de familie, educatorii, profesorii, etc.

Cu alte cuvinte, oamenii cărora părinții consideră că le pot încredința copilul. Se întâmplă ca acești oameni, care par a fi exemplari la prima vedere, pot avea o personalitate dublă și se comportă cu totul diferit, rămânând singuri cu minorii. Așa s-a întâmplat cu mine, iar istoria mea rezonează cu milioane de fete și băieți.

Olga Lucovnicova menționa că, la modul practic, a început lucrul asupra filmului în februarie 2020. Pre-producția a durat cinci luni.