Principală  —  IMPORTANTE   —   „După 25 de ani de…

„După 25 de ani de devotament, mă gândesc să-mi las halatul alb”. Un nou mesaj de revoltă din sistemul medical

O angajată a Spitalului Clinic de Psihiatrie își exprimă, într-o postare pe pagina sa de Facebook, indignarea față de blamarea lucrătorilor medicali și lipsa de susținere a acelor care au curajul să vorbească despre problemele din sistem. Aceasta menționează că se gândește chiar să-și lase halatul de medic.

Ea o acuză pe ministra Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, că nu a abordat „cu maximă seriozitate” Spitalul de Psihiatrie, unde au fost înregistrate persoane infectate cu noul coronavirus.

„Acum învinuiți personalul medical și medicii care se sufocă acolo că ei singuri s-au infectat din propria neglijență? Care dorm în spital pentru a nu infecta familiile? Care fac tot ce e posibil pentru acești pacienți, acest spital și pentru această țară? Care rămân tot mai puțini, pentru că și ei sunt oameni și se îmbolnăvesc. Oare asta trebuie să facă Căpetenia de oaste în timpul unui război? Oare acum trebuie să fim blamați și umiliți? Aceasta este tactica Dumneavoastră de „sustinere”? Medicii, după o astfel de luptă cu virusul, mai luptă și cu ministerul, care ar trebui să-i protejeze, să-i stimuleze, dar nu să-i distrugă psihic”, scrie autoarea postării.

ZdG a încercat să discute sâmbătă, 12 aprilie, cu aceasta, dar ea a refuzat. Atașăm postarea publicată pe Facebook.

Mesajul acesteia vine după ce sâmbătă un lucrător medical care publicase un fragment video cu echipamentul acordat a fost „rugat insistent” să-l șteargă, iar mai mulți internauți au anunțat că se solidarizează că acesta.

În același timp, la 10 aprilie, ZdG a publicat un e-mail în care era anunțat că medicii de la Spitalul de Psihiatrie trebuie să activeze în continuare, chiar dacă au fost în contact cu pacienți care suferă de COVID-19.

Conform ultimelor informații oficiale, din numărul total de 1560 de persoane infectate cu noul coronavirus, 415 sunt angajați din sistemul medical, iar autoritățile susțin că majoritatea nu s-au infectat la locul de muncă.