Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Noi detalii despre situația din…

Noi detalii despre situația din Spitalul de Psihiatrie: 11 cadre medicale, infectate cu noul coronavirus

La Spitalului Clinic de Psihiatrie din Chișinău sunt 21 de bolnavi și 11 cadre medicale confirmate cu noul coronavirus, informează, prin intermediul unui comunicat de presă, Avocatul Poporului, care face referire la date obținute de la Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS).

„Bolnavii sunt tratați nemijlocit în spital conform protocoalelor și Ghidurilor MSMPS. Pacienții cu COVID-19 nu sunt transferați în alte instituții în virtutea specificului diagnosticului în legătura cu care au fost internați. Totodată, 49 de pacienți care s-au aflat în contact cu personalul medical și bolnavii infectați au fost testați, îmbolnăvirea nefiind confirmată. Instituția este asigurată cu material biodistructiv și echipament de protecție”, este menționat în comunicat.

Astfel, în prezent, în carantină la domiciliu se află 124 de persoane.

La 2 aprilie, ZdG a scris că șase medici din cadrul Spitalului Clinic de Psihiatrie din Chișinău au fost diagnosticați cu noul coronavirus. În timp ce autoritățile susțineau că medicii nu s-ar fi infectat de la pacienți, surse din cadrul instituției, care ne-au rugat să le păstrăm anonimatul, spunea că în spital au fost pacienți cu simptome cărora le-a fost recomandată testarea, însă epidemiologul instituției, la indicatia conducerii, ar fi refuzat categoric testarea vreunui bolnav, motivând că aceștia nu ar întruni toți indicii de testare.

În total, din numărul de 1289 de cazuri de infectare în R. Moldova, au fost confirmate 348 cazuri de infectare cu noul coronavirus a personalului medical.