Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Doi bărbaţi au fost salvaţi…

Doi bărbaţi au fost salvaţi de la îngheţ

În seara zilei de 7 ianuarie, curent un echipaj de patrulare, pe traseul Chişinău-Ungheni, la intrare în oraşul Călăraşi, a observat pe partea carosabilă un bărbat care dormea în zăpadă. Omul era practic inconştient când a fost găsit de poliţişti şi prezenta semne de hipotermie. În plus,acesta era în stare avansată de ebrietate.

Imediat, poliţiştii l-au urcat în automobilul de serviciu şi l-au transportat la Inspectoratul de Poliție Călăraşi pentru a-i acorda ajutor şi stabili identitatea.

Tot în seara zilei de ieri, la Dispecearatul Nord, a parvenit informaţia, precum că pe traseul din satul Viişoara spre Duşmanii, raionul Glodeni se deplasează o persoană dezbrăcată şi solicită ajutorul poliţiei.

Imediat, în regiunea respectivă a fost trimis un echipaj de patrulare, care în jurul orei 21:20 au depistat barbatul, fiindu-i acordat primul ajutor, ceai şi o plapumă pentru a se încălzi. Bărbatul le-a spus poliţiştilor că are 40 de ani şi este locuitor al satului Duşmani. Acesta a declarat că împreună cu rudele sale s-a pornit în municipiul Chişinău cu un automobil, proprietarul căruia este verişorului său.

Pe drum între ei s-a iscat o ceartă. La un moment dat, verişorul său a oprit maşina, dându-l afară din automobil fără haină şi încălţăminte, după care peste 10 minute, a revenit şi i-a aruncat haina şi încălţămintea, contunuându-și deplasarea. Victima a încercat să se întoarcă acasă, însă a simţit că îngheaţă, astfel a decis să solicite ajutor la numărul de urgență 112. Bărbatul a fost transportat la Inspectoratul de Poliție Glodeni, pentru soluţionarea cazului.

Pentru a evita cazurile de hipotermie, Inspectoratul Naţional de Patulare îndeamnă cetăţenii:
– când porniți la drum îmbrăcați haine corespunzător vremii;
– evitaţi expunerea îndelungată la temperaturi scăzute;
– pentru prevenirea deshidratării, consumaţi în cantități mai mari, lichide calde (lapte, ceai);
– evitaţi consumul de băuturi alcoolice care favorizează pierderea de căldură din organism;
– nu părăsiţi încăperea dacă aţi consumat o cantitate mai mare de alcool;
– acordaţi primul ajutor persoanelor depistate în stradă în stare inconştientă şi anunţaţi imediat poliţia şi instituţiile de urgenţă.

În caz de necesitate, apelați numărul de urgență 112.