DOC/ Unii preoți și enoriași ai Eparhiei de Bălți și Fălești „profund indignați de promulgarea Convenției de la Istanbul” solicită arhiepiscopului Marchel să fie „eliberați de obligațiunea de a se ruga lui Dumnezeu pentru conducerea țării”
Unii preoți și enoriași ai Eparhiei de Bălți și Fălești „profund indignați de promulgarea Convenției de la Istanbul” solicită arhiepiscopului Marchel să fie „eliberați de obligațiunea de a se ruga lui Dumnezeu pentru conducerea țării”.
„Păcatul desparte pe om de Dumnezeu” (Sf. Ioan Gură de Aur). De la întemeiere Sfânta Biserică împreună cu clericii săi au stat și stau la straja valorilor creștine și a învățăturilor ei, arătînd omului ce este păcatul și cum luptăm cu el. În aceste zile, noi tinerii părinți suntem profund indignați față de votarea și promulgarea „Convenției de la Istanbul”, unde actuala guvernare atacă direct morala și sufletele copiilor noștri, risipind ceea ce noi ca părinți adunăm de-a lungul anilor. Chiar dacă mai marii bisericii au încercat să le arate că unele dintre aceste puncte (schimbarea genului la copil) sunt o răzvrătire la adresa lui Dumnezeu ei au ignorat în totalitate glasul Bisericii și continuă să facă experimente pe seama generației în creștere. Respectuos vă solicităm să ne eliberați de obligațiunea de a ne mai ruga lui Dumnezeu pentru o astfel de conducere a țării. Rugămintea noastră comună reiese din următoarele: pentru neascultare față de învățătura Bisericii Ortodoxe,„și de nu-i va asculta pe ei, spune-l Bisericii; iar de nu va asculta nici de Biserică, să-ţi fie ţie ca un păgân şi vameş.”(Matei 18, 17, pentru paguba sufletească, morala și duhovnicească, adusă direct copiilor noștri; pentru promovarea anormalităților care contravin direct cu îndemnul Sfintei Biserici la cumsecădenie”.
Mitropolia Chișinăului și a Întregii Moldove și-a exprimat anterior îngrijorarea față de ratificarea de Parlamentul R. Moldova, în primă lectură, a Convenției Consiliului Europei privind prevenirea și combaterea violenței împotriva femeilor și a violenței domestice.
Președinta R. Moldova, Maia Sandu, a promulgat Legea cu privire la ratificarea Convenției Consiliului Europei privind prevenirea și combaterea violenței împotriva femeilor și a violenței domestice. Un decret în acest sens a fost semnat la 19 octombrie. Convenția a fost ratificată de către Parlamentul R. Moldova, în lectură finală, la 14 octombrie curent. DETALII
Deputații Fracțiunii parlamentare a Blocului Comuniștilor și Socialiștilor (BCS), Vasile Bolea și Grigore Novac au depus o sesizare la Curtea Constituțională (CC) prin care solicită examinarea constituționalității Legii cu privire la ratificarea Convenției Consiliului Europei privind prevenirea și combaterea violenței împotriva femeilor și a violenței domestice. DETALII
Ne puteți urmări și pe Telegram, unde publicăm investigații și cele mai importante știri ale zilei, dar și pe YouTube, Facebook, Instagram și TikTok.
Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 1000 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web, ÎN LEAD, trebuie indicat și linkul direct către articolul preluat, iar în text, minim încă un hyperlink la sursa primară. Instituțiile de presă care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica sursa și autorul informației. Materialele de pe www.zdg.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova. Preluarea integrală a materialelor ZdG se poate realiza doar în condițiile unui acord prealabil cu redacția.