Principală  —  IMPORTANTE   —   DOC/ Ultima hotărâre: Ce se…

DOC Ultima hotărâre: Ce se permite și se interzice până la 1 august

Până la 1 august, rămân închise grădinițele, cluburile de noapte, teatrele, cinematografele și taberele de odihnă. Totodată, rămân în continuare interzise ceremoniile.

Autoritățile permit reluarea activităților sălilor de sport, bazine, săli de fitness cu vestiare, baie, piscine, reluarea antrenamentelor/competițiilor sportive desfășurate în aer liber de către Federațiile Sportive Naționale, acreditate de către Ministerul Educației Culturii și Cercetării, cu număr limitat de spectatori, precum și reluarea etapizată, începând cu 16 iulie 2020, a activității Centrelor de reabilitare/recuperare, balneo-sanatoriale, Centrului Republican Experimental de Protezare Ortopedie şi Reabilitare (componenta de reabilitare) și Centrului Republican de Reabilitare pentru Copii (servicii de intervenție timpurie şi reabilitare medicală în ambulatoriu). Activitatea Centrelor se va relua în baza deciziei Fondatorului reieșind din rezultatele autoevaluării capacităților de a asigura măsurile de protecție, atât pentru beneficiari, cât și angajați, efectuate conform chestionarului aprobat de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

Hotărârea CNESP din 10 iulie:

În ultimele 24 de ore, în R. Moldova au fost înregistrate 258 de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus și 11 decese. În total, au fost raportate 18.924 de cazuri de COVID-19, dintre care 635 de decese și 12.188 cazuri de vindecare.