Principală  —  IMPORTANTE   —   DOC/ În timp ce autoritățile…

DOC În timp ce autoritățile au permis desfășurarea slujbelor, toate Bisericile din Durlești, în carantină după ce s-au înregistrat 2 focare de infecție

durlești.wikimapia.org

În două Biserici din orașul Durlești sunt înregistrate focare de infectare cu COVID-19, după ce mai multe persoane au fost testate pozitiv cu noul tip de coronavirus. Astfel, activitatea lăcașurilor sfinte a fost sistată și plasate în carantină, asta în timp ce autoritățile au permis desfășurarea slujbelor bisericești cu participarea enoriașilor, din data de 10 mai, pe întreg teritoriul țării.

Este vorba despre Bisericile Sfintul Arhangheli Mihail şi Gavriil și Sfântul Nicolae din orașul Durlești, unde cel puțin 12 persoane au fost infectate cu COVID-19. Potrivit deciziei aprobate de Punctul Local de Dirijare în Situații Excepționale, în una dintre lăcașuri sfinte nu au fost respectate prevederile recomandărilor CSE referitor la desfășurarea serviciilor divine în seara învierii și la înmormântări.

Cât despre Biserica Sfântul Nicolae totul ar fi început de la o lucrătoare a parohiei care este angajată și în sistemul medical.

Astfel, începând din data de 9 mai și pe o durată de 14 zile, a fost stabilită carantină și suspendată orice activitate a tuturor Bisericilor din orașul Durlești. Excepție fiind înmormântările, unde se va permite prezența maxim a 10 persoane și să fie desfășurate în afara lăcașurilor.

Totodată, se interzice pe teritoriul orașului Durlești desfășurarea comerțului stradal în perioada 09 – 23 mai. Persoanelor în etate li se recomandă în perioada menționată de a nu părăsi domiciliul.

Până la ziua de azi, în orașul Durlești 67 de persoane au fost testate pozitiv cu coronavirus.

Oficierea slujbelor religioase a fost oprită odată cu izbucnirea pandemiei de COVID-19, însă autoritățile au decis că acestea pot fi reluate începând de duminică, 10 mai, cu condiția că acestea se vor desfășura în aer liber și cu respectarea cerinţelor sanitar-epidemiologice.