Principală  —  IMPORTANTE   —   DOC/ ANI anunță că inspectorii…

DOC ANI anunță că inspectorii de integritate au constat că ex-președintele Igor Dodon și deputatul PAS Lilian Carp nu au încălcat regimul juridic al incompatibilităților

Colaj ZdG

Autoritatea Națională de Integritate (ANI) anunță că inspectorul de integritate a constat că liderul socialiștilor, Igor Dodon, nu a încălcat regimul juridic al incompatibilităților atunci când a deținut în același timp funcția de președinte al R. Moldova și al Federației de Șah. Aceeași decizie, potrivit ANI, au luat-o inspectorii de integritate și în cazul deputatului PAS, Lilian Carp, care a deținut simultan funcția de parlamentar și președinte al AO Federația de Polo pe Apă din R. Moldova.

Potrivit unui act emis de inspectorii de integritate la 10 decembrie, liderul PSRM Igor Dodon, nu a încălcat regimul juridic al incompatibilităților când a deținut în același timp funcția de președinte al R. Moldova și al Federației de Șah, întrucât, potrivit ANI, Dodon nu a fost remunerat pentru funcția de președinte al Federației de Șah.

Actul emis de ANI:

În context, ANI a emis un act de constatare în privința deputatul PAS, Lilian Carp, prin care anunță că inspectorul de integritate a constatat că Lilian Carp nu a încălcat regimul juridic al incompatibilităților atunci când a deținut simultan funcția de deputat în Parlament și cea de președinte al AO Federația de Polo pe Apă din R. Moldova.

Pentru exercitarea funcției de președinte al AO „Federația de Polo pe Apă din Republica Moldova” nu a primit nici o retribuție/remunerație”, se menționează în actul emis de ANI.

Actul emis de ANI:

După ce a emis actele de constatare, responsabilii din cadrul ANI au declarat că actele de constatare sunt emise de inspectorii de integritate, care sunt independenți și duc răspundere juridică personală pentru deciziile luate.

Citiți și: Averea și evoluțiile lui Igor Dodon: de la venirea sa în funcții publice până la abandonarea mandatului de parlamentar

Liderul Partidului Socialiștilor din R. Moldova (PSRM), Igor Dodon, a renunțat la mandatul de deputat în Parlamentul de la Chișinău. Luni, 18 octombrie, în cadrul unei conferințe de presă, acesta a declarat că rolul său ca lider de opoziție e cu totul altul în noile circumstanțe și că poate fi „mai eficient și de ajutor cetățenilor și agenților economici” în afara Parlamentului. Astfel, Igor Dodon, care, în ultimii 20 de ani a deținut exclusiv funcții publice, susține că nu se retrage din spațiul public, ci de acum încolo va exercita funcția de președinte al „Uniunii moldo-ruse a antreprenorilor”, firmă, care, potrivit acestuia, a fost înregistrată la Chișinău în luna iunie curent.